Op de afgelopen zondag moesten de dames van Sparta Laarne A nipt het onderspit delven tegen Waregem B. Het was nochtans een uitgelezen kans voor de Laarnse dames om nog eens te proeven van de overwinning. Tegen hekkensluiter Brunehaut krijgen ze zaterdag een volgende kans.

Tom Poppe (Sparta Laarne dames A).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We hadden de wedstrijd op Waregem inderdaad met rood omcirkeld als een mogelijke match met winst”, verklaart Sparta-coach Tom Poppe. “We waren goed en scherp aan de partij begonnen. Vooral op defensief vlak klopte ons plaatje. In de eerste helft kon Waregem amper 25 punten maken. Aanvallend hadden we voor de break een zeer doeltreffende dag. Liefst zeven van de veertien shots waren vanachter de drie-punten-lijn. Maar door onze slappe start in de tweede helft kreeg Waregem terug zuurstof. Binnen ons team begon de twijfel terug de bovenhand te nemen. Op die manier werden we onzeker en zelfs de ‘makkelijke’ shots werden onbegrijpelijk gemist. We bleven echter knokken. Maar Waregem kwam alsmaar dichter. En wanneer de heren in het grijs duidelijk gemaakte fouten op shots niet floten kregen we geen enkele bal meer door de ring. Met 73-71 moesten we uiteindelijk nipt de duimen leggen. Echter is er niet veel tijd om te jammeren. Komende zondag spelen we immers tegen de laatste in de stand, wat een must-win-wedstrijd is.”
Sparta Laarne A blijft niet gespaard. “We staan al een gans seizoen niet op onze volle sterkte. En ook voor zaterdag zijn er een enkele speelsters onzeker door blessures”, laat coach Poppe optekenen. “Als we een wedstrijd goed kunnen starten en dat 40 minuten lang volhouden, dan is het zeker mogelijk om te kunnen winnen. Dat nemen we mee uit de match van vorige week.”