Rupelmonde had aan één doelpunt genoeg om KVK Robur met lege handen huiswaarts te sturen. Zondag staan de mannen van coach Andy Marin voor een zware opdracht vermits ze E. Buggenhout op bezoek krijgen.

Coach Andy Marin (KVK Robur). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Op een moeilijk te bespelen veld vocht Rupelmonde voor elke meter grond en ging bovendien veel duels aan” blikt Andy Marin terug. “Voor zover dit mogelijk is zijn zij ook blijven voetballen. Er was één dubieuze fase – met al dan niet buitenspel – waar ik mij niet ga over uitspreken, zorgde voor de 1-0 voor de thuisploeg.”

“We zijn de tweede helft veel scherper uit de kleedkamers gekomen, maar we lieten het na om onze doelkansen ook effectief af te werken. En laat dit nu eenmaal belangrijk zijn in voetbal. Belangrijk is wel dat we in elke wedstrijd steeds voldoende kansen bij elkaar voetballen. Laat ons dus hopen dat deze kansen terug snel tegen de netten gaan.”

“In de tweede helft heeft de scheids ook nagelaten om een penalty voor ons te blazen. We kregen er zelfs nog een rode kaart voor in de plaats toen Leenderd Coppens verhaal ging halen over die fase. Ik laat mij verder niet uit over de scheids, maar als voetballende ploegen niet beschermd worden dan kom je moeilijk aan voetballen toe. Ik kan mijn jongens niets verwijten wat inzet betreft in de tweede helft.”

“Voor de vijf resterende wedstrijden bekijken we het match per match. Uiteraard proberen we ook nu weer om zoveel mogelijk punten bij elkaar te voetballen. Komende zondag tegen Buggenhout zal dit uiteraard met andere jongens zijn aangezien de man die de leiding had ook nog enkele gele kaarten over had voor ons.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – Robur