Na drie verliesmatchen heeft WS Sombeke, tegen KSC Lokeren-Temse B, opnieuw aangeknoopt met een overwinning. Al vrij snel opende Huens de score, maar nog voor het kwartier stond het 1-2. Het was Janssen die de 2-2 ruststand vastlegde. Diep in de tweede helft bezorgde Verhoosel Sombeke de zege.

Coach Guy Ringoot (WS Sombeke). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Na drie mindere weken en drie nederlagen op rij was het zaak om opnieuw de drie punten te pakken” stelt Guy Ringoot. “Tegen Lokeren-Temse B zijn we scherp gestart en zag ik enkele knappe combinaties. Dit leidde al snel tot enkele doelkansen en een doelpunt van een zeer bedrijvige Milan Huens. Tot tweemaal toe nonchalant inspelen op het middenveld leidde tot de vermijdbare 1-2. Gelukkig kon onze ouderdomsdeken Wouter Janssen, kort voor de pauze, de gelijkmaker binnentrappen.”

“In de tweede helft was er niet zoveel voetbal meer te zien. Het leek er dan ook op dat we op een gelijkspel afstevenden, tot de wisselspelers zich toonden. Het was Jonas Raemdonck die Maco Verhoosel bediende, deze twijfelde niet en trapte de bevrijdende 3-2 tegen de netten.”

“We wisten voor aanvang van het seizoen dat deze reeks zwaar en spannend was. Komend weekend spelen we op Haasdonk, het is belangrijk dat we ons niveau van enkele weken geleden terugvinden. Zo niet wordt het een heel moeilijke zaterdagavond op de Poerdam.”

“Wat onze kansen op een top vijf plaats zijn denk ik dat het fifty/fifty is, ik durf echt geen voorspellingen doen. Als coach van Sombeke besef ik dat we nu vier mindere weken achter de rug hebben. Dit pleit uiteraard niet in ons voordeel, maar de winst van zondag moet de spelers weer wat ademruimte geven. We trekken naar Haasdonk met een flinke portie goesting en kameraadschap. Als we daar de drie punten willen pakken zal er uit een ander vaatje moeten getapt worden. Ik geloof daar uiteraard in, het is aan mij om de spelers daar deze week op te wijzen en een plan klaar te hebben. Laat ons toch maar niet vergeten dat we een goed seizoen draaien.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – WS Sombeke