Met doelpunten van Lander de Keersmaeker, Bilal Yaddou en Thomas Van Bastelaere won leider SKL Doorslaar A met 0-3 op het veld van KV Sint-Gillis. Op vijf wedstrijden voor het einde telt Doorslaar maar liefst elf punten voorsprong op naaste achtervolger H. Sinaai. Mathematisch is het nog geen zekerheid, maar de titel kan hen niet meer ontglippen.

Lander De Keersmaeker (SKL Doorslaar A). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“De thuisploeg is fel gestart op een moeilijk bespeelbaar terrein, maar we zijn steeds kalm gebleven” blikt Lander de Keersmaeker terug. “Ik durf toch wel te stellen dat we alleszins verdiend gewonnen hebben. We hebben ook veel kansen gecreëerd. In het begin was dat wat onder druk, maar daarna niet meer. We hadden dan ook de controle over de wedstrijd en dat is ook zo gebleven.”

“We staan los op kop op vijf wedstrijden van het einde. Het is de bedoeling om de titel officieel te behouden en dan liefst zo snel mogelijk te behalen. Dan kunnen we het seizoen zonder stress uitspelen.”

“Het hoogte punt van dit seizoen benoemen is vrij moeilijk omdat er zovele mooie momenten waren. Als ik er dan toch één moet benoemen dat is het de onderlinge confrontatie met H. Sinaai. We stonden op dat moment acht punten achter, we moesten die wedstrijd absoluut winnen en dat hebben we ook gedaan. We hebben toen verdiend gewonnen. Dat is tot nu toe het hoogtepunt, maar wie weet komen er nog.”

Voetbal – 2dee provinciale C (M) – SKL Doorslaar