Met tien punten op twaalf is HRS Haasdonk klaar voor de confrontatie met de buren van KSK Beveren, met als inzet een top drie plaats. Dat de wedstrijd doorgaat in het Freethielstadion zal voor velen nog een extra stimulans betekenen. We peilden bij kapitein Conor Laerenbergh naar zijn verwachtingen.

Conor Laerenbergh (HRS Haasdonk A). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We hebben vorige week op Denderleeuw inderdaad een goeie wedstrijd gespeeld” aldus Conor Laerenbergh. “Nu volgt de uitwedstrijd tegen KSK Beveren en het is natuurlijk altijd leuk om een derby te spelen. Het is zeker speciaal zijn aangezien er op de Freethiel wordt gevoetbald.”

“Het is natuurlijk voor beide ploegen een belangrijke match, in die zin dat als Beveren wint het ‘game over’ is voor ons. Als wij winnen gaan we erover en dan kunnen we naar Drongen beginnen kijken. Ik hoop alleszins dat we verder op ons elan kunnen verder gaan en een verlengstukje breien aan ons mooi reeksje.”

“We zijn op dit moment voluit aan het gaan voor de eindronde. We moeten daar eerlijk in zijn de eerste plaats is voor Munkzwalm. Die worden zeker kampioen, daar kunnen we niet meer aan. Zij hebben geen licentie aangevraagd waardoor we dus voor de tweede plaats kunnen gaan. Zoals ik al eerder zei, we moeten sowieso voor een plaatsje in die eindronde knokken. Uiteraard is het de bedoeling dat we die dan tot een goed einde brengen.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – HRS Haasdonk