In vierde provinciale B is Scheldejeugd B zeker van de titel en de promotie naar derde provinciale. De ex-scheepsbouwers wonnen zaterdag met 63-37 van directe concurrent Erembodegem B en blikken tevreden terug op een schitterend seizoen.

De mannen van Scheldejeugd Temse B. Foto: RV.

“Om kans om promotie te maken moesten er tegen Erembodegem absoluut gewonnen worden” klinkt het bij Niels de Rycke. “Op het veld stond dan ook een heel enthousiast team en coach. We hebben zeker onze start niet gemist, getuige het eerste quart dat we afsloten met een 23-6 tussenstand. Dit heeft ons een enorme boost gegeven, een boost die we gans de wedstrijd meegedragen hebben.”

“Net als in heel wat andere wedstrijden die we dit seizoen wonnen, konden we ook nu weer rekenen op onze sterke defence. Om een ploeg als Erembodegem B in de eerste helft slechts dertien punten te laten maken, daar heb je teamwork voor nodig. Aangezien Erembodegem na de rust was overgeschakeld naar zone-defence was het in de tweede helft even zoeken. Maar al snel hadden we hier een antwoord op gevonden en konden we de match in schoonheid afsluiten. Dankzij de vele supporters die voor sfeer en ambiance zorgden was het een geweldige wedstrijd.”

“Met de match tegen Houtem D hebben we dit seizoen nog één wedstrijd op de planning staan. We zijn thuis nog steeds ongeslagen en dat willen we graag zo houden. We zijn dit jaar gestart met als doel het afdwingen van de promotie naar derde provinciale. Na onze zege tegen Erembodgem B zijn we daar nu ook zeker van. We zijn dan ook enorm trots dat we dit hebben kunnen waarmaken. Zowel de coach als de spelers hebben hard gevochten, we kijken dan terug op een topseizoen.”

Basketbal – 4de provinciale B (M) – Scheldejeugd Temse B