In de tweede provinciale damesreeks klopt FC Bosdam B af op een verdienstelijke derde plaats. Het voorbije weekend wonnen ze, op de laatste speeldag van het seizoen, met 2-0 van Sinaai Girls. Een leuk detail is dat bij Bosdam een aantal dames spelen met een verleden bij de Sinaai Girls.

De dames B van FC Bosdam Beveren. Foto: RV.

“Ik vond het een vrij gelijk opgaande wedstrijd” aldus T1 Pascal De Raedemaecker. “Ik wil toch graag de sterke prestatie onderstrepen van Laura Van Berghen, onze doelvrouw en onze verdediging. Kort voor de rust bezorgde Erin Ongena ons een 1-0 voorsprong. In de tweede helft kregen we dan overwicht op het middenveld. Met nog een kwartier op de klok scoorde Erin Ongena met haar tweede doelpunt van de match de 2-0. Ik denk dat we kunnen spreken van een verdiende overwinning.”

“We zijn in zeer moeilijke omstandigheden aan het seizoen begonnen” klinkt het bij coördinator Peter Van Laere. “Zo koos onze eerste T1 voor een andere uitdaging en moest zijn opvolger om persoonlijke omstandigheden stoppen. Daarna kwam met Pascal De Raedemaecker onze reddende engel. Aanvankelijk om ons uit de nood te helpen, inmiddels is er ook al een overeenkomst voor volgend seizoen.”

“Ik denk dat we mogen terugblikken op een meer dan geslaagd seizoen. De verdienste van Pascal is toch wel dat hij van deze leuke groep, een groep leeuwinnen gemaakt heeft. Zij vechten voor elke bal en gaan voor elkaar door het vuur. We deden lang meer voor de titel, maar uiteindelijk bleek Haasdonk toch net iets sterker te zijn. Zij zijn dan ook de verdiende kampioen. Ikzelf, maar gans de club zijn superfier op onze dames.”

Voetbal – 2de provinciale B (V) – FC Bosdam Beveren B