Vorige week overkwam Pamphiel Pareyn iets tijdens de Ros Beiaardtriathlon wat hij nog nooit had meegemaakt. Hij misrekende hem in het zwemmen aan het aantal boeien in het water, waardoor hij te ver zwom. Verder dan een vierde plaats kwam hij niet meer.

Pamphiel Pareyn (3MD – WCUP – Veldeman). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

Pamphiel, vertel eens wat er misliep?
“Vooral in het zwemmen liep het verkeerd. Normaal was het 1000 meter zwemmen. Het zwemparcours was dit jaar wel iets anders. Zo wist ik dat het keerpunt van twee jaar geleden nu de start was, en andersom. Bijgevolg had ik wel een idee tot waar ongeveer we moesten zwemmen. Na de start lag ik op kop. Maar op een gegeven moment voelde ik niemand meer aan mijn voeten. En plots kwam er een kajakker naar mij die zei dat ik al lang gekeerd moest zijn. Dus ik keerde onmiddellijk, maar bij het uit het water komen had ik al anderhalve minuut achterstand op de koplopers. Normaal gezien ben ik iets sneller dan de kop van de wedstrijd. En toen ik op mijn horloge keek had ik maar 850 meter gezwommen, dus het zwemparcours was echt veel te kort.”
“Op de fiets maakte ik een klik om er toch nog het beste van te maken. Naar mijn gevoel zat ik niet echt meer in de wedstrijd, maar uiteindelijk zit je ook met het thuispubliek. Ik had superveel supporters langs de kant van de weg. Ik heb dan gewoon goed gefietst. Al moet ik toegeven dat ik geen superdag had in het fietsen en het lopen. Het is dan een goede training geworden, dit met het zicht op mijn volgende wedstrijd binnen enkele weken in Hamburg.”
“Tijdens het lopen hoorde ik van mijn vriendin dat ik in vierde positie lag, wat nog meeviel. Alleen waren de verschillen te groot met de eerste drie. Weet je, als atleet moet je je parcours altijd kennen. Maar het is en blijft wel sneu. Het is de eerste maal in 10 jaar tijd dat dit me overkwam. Gelukkig gebeurde dit in Dendermonde en niet binnen enkele weken in Hamburg.”

Pamphiel Pareyn (3MD – WCUP – Veldeman). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.