In Liga 3 van het handbal zijn de Dendermondse heren erin geslaagd om voor de tweede maal op rij te promoveren. Op de laatste speeldag moesten ze nipt de duimen leggen tegen kampioen Desselgem.

De heren van HBC Dendermonde. Foto: RV/Thijs De Both.

“In het seizoen 2019-2020 zijn we op de laatste plaats geëindigd in Liga1” aldus Thijs De Both. “We waren toen niet verplicht om naar een lagere reeks te zakken, maar door de uittocht van een aantal kernspelers hebben we toen beslist om te herbeginnen in de regio reeks. Het seizoen daarop was er geen competitie door corona.”

“In het seizoen 2021-2022 was het een spannende tweestrijd tussen HC Thor Middelkerke en HBC Dendermonde. Op de laatste speeldag van de competitie werd onderling gestreden voor de titel. Wij zijn toen met 20-27 gaan winnen op Thor Middelkerke en kroonden ons tot kampioen.”

“Bij de start van dit seizoen zijn een aantal gewezen jeugdspelers teruggekeerd. Het was dan ook onze ambitie om top drie te spelen. De combinatie van blessures en het niet altijd op tijd op training geraken door werkomstandigheden hebben er wel voor gezorgd dat het wat langer geduurd heeft vooraleer iedereen op elkaar ingespeeld raakte.”

“In de heenronde zette kampioen HBC Desselgem een ongeslagen reeks neer. Nadat we hadden verloren op Olva Brugge en Uilenspiegel Wilrijk, waren we op de laatste match van de heenronde kansloos tegen Desselgem. We gingen daar toen de boot in met 33-20.”

“Naarmate de competitie vorderde werd het duidelijk dat iedereen steeds beter elkaar vond. Ook al was de kern soms beperkt door blessures de uitslagen en het spel werden steeds beter. Zo werden de topmatchen tegen Uilenspiegel, Brugge en Eeklo winnend afgesloten. Enkel op Don Bosco Gent proefde het gelijkspel zuur want daardoor was de tweede plaats nog haast onmogelijk te pakken.”

“Voor de laatste competitiematch moesten we het thuis opnemen tegen kampioen Desselgem. We hebben deze match eervol afgesloten met een sterk staaltje verdedigingswerk en vooral, met langs beide zijden, knap werk van de doelmannen. Het werd uiteindelijk een 15-16 verlies. Iedereen besefte dat er meer inzat, de ontgoocheling was dan ook groot.”

“We sluiten dit seizoen af op de derde plaats. Doordat Uilenspiegel al een ploeg heeft die uitkomt in Liga 2 promoveren we dus mee met Desselgem. Dit betekent dus dat we voor de tweede maal op rij promoveren.”

“Na dit seizoen heeft er een trainerswissel plaats. Steffen Baert (T2) en ikzelf als T1 zullen worden opgevolgd door Kirstof Stadtfeld(T1) en Jonay Herrera (T2 en keepertrainer).”

Handbal – Liga 3 (M) – HBC Dendermonde