Nick Van Goethem zet op zijn 38ste weliswaar een punt achter zijn actieve voetbalcarrière, maar neemt zeker geen afscheid van het voetbal. Volgend seizoen zal hij de troepen van Ol. Rupelmonde aansturen van aan de zijlijn.

Nick Van Goethem (Ol. Rupelmonde). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Ik ben inderdaad 38 en nu dus gestopt met voetballen” klinkt het bij Nick Van Goethem. “Vanaf het komende seizoen word ik hoofdtrainer van derde provincialer KOFC Rupelmonde. Dit is trouwens de ploeg waar ik de laatste zes seizoenen gespeeld heb.”

“Alles is begonnen bij de duiveltjes van KSK Beveren waar ik ben beginnen voetballen als vijfjarige. Ik heb daar alle nationale reeksen doorlopen tot de A-kern. Ik zat daar enkele malen in de wedstrijdselectie in eerste klasse. Dat was in de periode van de Beverse Ivorianen zoals Yaya Toure, Eboue, Gervinho en Mohammed Diallo. Daar was ook onze landgenoot Anouar Bou-Sfia bij waar ik vaak mee meereed naar de training op de Freethiel.”

“Ik zat ook in de selectie van de oefenmatch tegen Arsenal en in de Europacup-voorronde. Op mijn twintigste ben ik dan naar RS Waasland, in tweede klasse, getrokken. Daar kwam ik in de A-kern terecht met spelers als Jerry Poorters, Frank Magerman, Tom Hofman – die niet alleen een schitterende doelman was maar ook een minzame man – en ook nog Kris Vincken, die heel wat jaren rechtsachter was bij eersteklasser Lommel. Hij is misschien wel één van de mensen die mij als persoonlijkheid altijd zal blijven. Hij was een heel toffe kerel, zonder veel allures en die toch jarenlang een basisspeler was in de hoogste klasse. Op dat moment heeft ook Bou-Sfia de overstap gemaakt, waardoor we vaak carpoolden naar Puyenbeke.”

“Na RS Waasland ben ik naar Sint-Gillis-Waas getrokken, dat toen net gepromoveerd was naar vierde klasse. Daar kwam ik terecht onder de vleugels van Robby Buyens, met wie ik nog steeds een heel goeie band heb. Door omstandigheden buiten het voetbal heb ik er niet lang gespeeld.”

“Na een aantal jaren zonder voetbal heb ik dan de vraag gekregen om aan te sluiten bij Rupelmonde. Daar begin ik nu aan mijn zevende jaar, zes als speler en mijn eerste jaar als trainer.”

“Als ik terugblik dan heb ik toch wel tegen, maar ook met heel wat bekende namen gevoetbald. Ik denk hier aan kleppers als Dembele, Kompany, Vandenborre, Jestrovic, Zetterberg, De Boeck, De Mul, De Sutter en nog vele andere. Er zijn natuurlijk zaken waar je geen vat op hebt, maar ik had er zeker meer kunnen uithalen, maar dat besef je pas achteraf.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – Ol. Rupelmonde