Na twintig jaar voetballen neemt de bijna 26-jarige Thomas Van Laere afscheid als speler van Svelta Melsele, de club waar hij op zesjarige leeftijd begon. Niettegenstaande laat hij toch de deur naar het voetbal nog op een kier staan.

Thomas Van Laere (Svelta Melsele B). Foto: Erik Westerlinck.

“Het is op dit moment nog een vraagteken of ik het voetbal definitief vaarwel zeg” klinkt het bij Thomas Van Laere. “Eind november kwam er onverwachts en vrij abrupt een einde aan mijn voetbalseizoen. Ik heb toen in een duel tijdens een wedstrijd mijn voorste kruisband gescheurd. Enerzijds door mijn blessure en anderzijds door strubbelingen binnen Svelta, waarbij tien jongens naar Kallo zijn vertrokken, heb ik beslist om afscheid te nemen van het voetbal. Op dit moment zit ik bij de revalidatie voor op schema, dus wie weet.”

“Ik ben als zesjarige bij Svelta Melsele begonnen en heb daar ook altijd gespeeld. De laatste zeven seizoenen was dit bij de B-ploeg. Wat mij altijd zal blijven is het seizoen als eerste jaar met de U17, dat is ongetwijfeld een hoogtepunt. In dat seizoen hadden we op het einde van het seizoen gelijke punten met Zelzate. Er werd toen een testwedstrijd georganiseerd om de kampioen te kunnen kronen. Wij hebben toen die testwedstrijd in de verlengingen beslist. We zijn daarna nog kampioen van Oost-Vlaanderen geworden.  Ook de laatste drie seizoenen bij de B-ploeg ga ik nooit meer vergeten. Dit was een fantastische groep zowel op als naaste het plein. Ik ga die gasten hun wedstrijden zeker blijven volgen.”

“Op Svelta heb ik wel enkele trainers zien passeren, zo heb ik bijvoorbeeld Steve De Schepper zeven seizoen op rij gehad als trainer. Dit was van bij de U17 tot en met de B-kern. Aan hem heb ik dan ook veel te danken. Ook met Patrick Waem heb ik graag gewerkt, hij kreeg de moeilijke taak om de piepjonge B-kern in derde provinciale te houden. Wat mij betreft is hij hier met verve in geslaagd.”

“Wie mij kent weet dat ik geen zittend gat heb. Sedert mijn operatie midden januari was ik noodgedwongen vaste klant bij de kinesist. In april heb ik me aangesloten bij een lokale wielerclub WTC De Cadans en heb daar nog geen seconde spijt van gehad. Sedert enkele weken ben ik ook weer aan het lopen, het eind van de revalidatie is eindelijk in zicht.”

“Het is zeker geen must, maar ik zie mij op termijn wel als trainer. Ik zie wel wat er op mij afkomt.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – Svelta Melsele B