Heel wat ploegen maakten de overstap van vierde E naar derde provinciale E, deze reeks telt dan ook heel wat nieuwkomers. Met de wedstrijd tegen de buren van Sparta Waasmunster bij de start de Hofman Cup wacht WS Sombeke al meteen een serieuze opdracht. De competitie openen doen ze enkele weken later tegen H. Sint-Pauwels.

WS Sombeke-coach Guy Ringoot. Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Na amper een week trainen ontvangen we inderdaad de buren van Sparta Waasmunster” klinkt het bij coach Guy Ringoot. “Dat is meteen al een enorm zware affiche. Dan neelt niet weg dat ik deze wedstrijden vooral zie als voorbereiding. In deze fase van de voorbereiding draait het enkel om ‘minuten geven’ en ‘aanschouwen’. We geven dan ook iedereen de kans om zich in de kijker te spelen.”

“In het komend seizoen is het onze ambitie om een eindrondeticket te halen. Vorig seizoen waren we er heel dicht bij, maar met ‘als’ koop je niets. Het is een feit dat de ploegen die gepromoveerd zijn het evenzeer verdienden dan wij. Zoals elke gedreven coach en elke spelersgroep gaan we er alles aan doen om het beter te doen dan vorig seizoen. “

“Wat de reeksindeling betreft, die is nu eenmaal wat ze is. Er zijn veel onbekendere nieuwe tegenstanders, maar dat wil zeker niet zeggen dat het mindere opponenten zijn. Voor ploegen met top- of subtopambities zal deze reeks opnieuw een zware dobber worden.”

“We openen tegen Sint-Pauwels en net als alle andere tegenstanders schat ik hen hoog in. We hebben daar vorig seizoen verloren en net als altijd zullen we op onze hoede zijn.”

“Hoe sterk ons collectief is wordt afwachten. We hebben enkele nieuwe spelers binnengehaald waarin we absoluut het volste vertrouwen hebben. Sombeke is – nog – niet de club die met de vingers moet knippen om spelers aan te trekken. Dany Praet en ikzelf hebben er alleszins serieus werk van gemaakt om enkele gerichte transfers te doen. Fransesco Schatteman, Jones Benhamou, Tibo Van Dael en Maarten Nobels zijn er daar vier van. Het is nu aan mij om de best renderende puzzel te leggen.”

“Ik stress nooit en al zeker niet tijdens de maand augustus. Het komt er op aan om goed en stevig te trainen, om mentaliteit en niveau te tonen tijdens onze wedstrijden en ons samen amuseren. Laat het wat mij betreft maar beginnen. Dat men de pintjes in de kantine maar al koud zet, want ik kijk er al serieus naar uit.”

Trainer:  Guy Ringoot (T1) en Koen Van Huffel (T2)

IN: Benhamou Jones (E. Zele B), De Boes Michaël (vrij), Egghe Arne (Blauw-Wit-Temse), Matthys Branko (FC Sint-Niklaas), Van Dael Tibo (FC Sint-Niklaas), Matthias Moeraert (FC Sint-Niklaas), Nobels Maarten (VKS Hamme-Zogge) en Schatteman Francesco (Lokeren-Temse B)

UIT: Ajjar Abdel(Hoogeinde), Janssen Wouter (gestopt), Meert Jonas (gestopt), Raemdonk Jonas (VK Tielrode), Smet Kenny (gestopt), Wouters Ilyes (VK Tielrode) en Mathias Annaert (Sint-Job)

Voetbal – 4de provinciale E (M) – WS Sombeke