In het kader van de voorbereiding op het seizoen 23/24 trok BBC Panters Baasrode het voorbije weekend op stage. Ondertussen nadert stilaan de openingsspeeldag van 16 september waar Panters Baasrode het opneemt tegen Leuven Bears C.

Coach Nils Moortgat (BBC Panters Baasrode). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Om het vertrek van Moustafa Madany en Seppe Vernaeve op te vangen hebben we ons versterkt met de van Okapi Aalst B overgekomen Bram Callebaut” luidt het bij coach Nils Moortgat. “De rest van de ploeg is gebleven.”

“De voorbereiding is tot nu toe positief verlopen. Zo zijn we net terug van een stageweekend waar hard en intensief getraind is, dit zowel door de A, de B als de U21. Positief is ook dat de sfeer en de samenhang tussen de spelers onderling zeer goed is.”

“We spelen niet voor de Beker van Vlaanderen, maar er staan de komende weken nog verschillende oefenmatchen gepland. Het doel is vooral om tijdens die wedstrijden ritme op te doen en progressie te maken in het teamspel. De meeste spelers binnen de ploeg spelen al een aantal seizoenen, waardoor we al een basis hebben waar we kunnen op verder bouwen.”

“Wat de reeks betreft is het moeilijk inschatten aangezien we dit jaar ingedeeld zijn bij ploegen uit Limburg en Vlaams-Brabant. Ik heb momenteel nog te weinig zicht om in te schatten hoe sterk ze zijn.  Daarnaast zijn de Oost-Vlaamse ploegen, met ondermeer Houtem, Sint-Niklaas en Erpe-Mere wel sterke ploegen, wat leuke duels zou moeten opleveren. Als we gezond en blessurevrij kunnen blijven, dan denk ik dat we zeker een plaats in de top vijf/top drie mogen ambiëren.”

Coach: Nils Moortgat

In: Bram Callebaut (Okapi Aalst B)

Uit: Moustafa Madany (Basics Melsele B), Seppe Vernaeve (gestopt)

Basketbal – 2de landelijke  (M) – BBC Panters Baasrode