Na het verlies tegen La Squadra Mouscron rekent men bij ARB Hamme op een sterke prestatie tegen Krijnen Malle. We vroegen aan Davy Willaert hoe hij terugkijkt op de competitiestart in eerste nationale van het Futsal.

Coach Davy Willaert (ARB Hamme) wil de wil om te winnen vrijdag in Malle zien. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Onze competitiestart was er één met twee gezichten” stelt Davy Willaert. “Tegen Eisden was het spelniveau OK en de winnaarsmentaliteit was aanwezig. Dit resulteerde dan ook een verdiende overwinning.  In Moeskroen was dit net het tegenovergestelde. We gingen naar daar winnen in plaats van dat we daar wilden winnen. De wil om te winnen en de juiste mentaliteit van de week daarvoor was nergens te bespeuren. Dit was jammer, want dit was een haalbare tegenstander. Dit is dus en gemiste kans om de competitie te starten met de verhoopte zes op zes.”

“Nu volgt Malle, dat lijkt mij een soortgelijke wedstrijd” gaat Davy Willaert verder. “We weten dat het op Malle nooit gemakkelijk is om de drie punten te gaan halen. Ik schat de waarde van Malle iets hoger in dan Moeskroen. Het zal er dus op aankomen om nu wel vanaf de eerste seconde wakker te zijn. We kampen nog met een aantal kleine blessures, maar hopen dat die tegen de match op Malle hersteld zijn. Ik reken erop dat we met een voltallige en hongerige groep kunnen gaan strijden. We pakken op Malle best de punten, want daarna volgen kleppers als Antwerpen en Charleroi en daar kunnen we ons voorlopig nog niet mee meten.“

“Ons eerste doel is het behoud verzekeren in eerste nationale” aldus Davy Willaert. “Maar de ambitie is toch wel een plaats ambiëren bij de eerste acht. Ik denk dat er een zestal ploegen op hetzelfde idee hinken. We hopen dat dit met onze toch wel smalle kern haalbaar is.”

Zaalvoetbal – 1ste nationale Futsal (M) – ARB Hamme