FC Daknam is sterk aan de competitie begonnen. In drie wedstrijden scoorden ze maar liefst twaalf doelpunten. De voorbije speeldag blikten ze SV Zaffelare B in met maar liefst 5-0. Zaterdagavond nemen ze het op tegen Bosdam Beveren.

18/09/2022; Daknam; © Geert De Rycke; Voetbal ; FC Daknam 2 Wouter Govaert – SV Zaffelare B 11 Jordi De Smul

“Momenteel spelen we met redelijk wat vertrouwen” aldus Wouter Govaert. “Tegen Zaffelare B zijn we uitgegaan van onze eigen sterkte. De bezoekers speelden in een 4-4-2 systeem, en dat waren we gewoon van de match tegen Sint-Pauwels. Dit gaf dan ook heel wat mogelijkheden langs onze flanken. Dat is dit seizoen toch wel de sterkte van onze kern. We mogen dan ook zeker niet klagen met onze negen op negen. Door omstandigheden zal ik er tegen Bosdam niet bij zijn.”

“Ik denk dat een top vijf haalbaar moet zijn dit seizoen” gaat Wouter Govaert verder. “We zijn ons wel bewust van de sterkte van een aantal andere ploegen, we gaan dus zeker niet beginnen zweven. We voelen ons goed in vierde provinciale, maar volgens mij kan de huidige kern zeker een plaats aan in derde provinciale.”

 “De grootste kanshebbers op promotie zijn Blauw-Wit Temse en Haasdonk B” luidt het bij Wouter Govaert. “Dat wil zeker niet zeggen dat we ons zo maar gaan laten doen. We willen tonen waar we voor staan en wat we kunnen. Op het einde zien we wel waar we landen.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – FC Daknam