VW Hamme heeft, na de 3-0 zege tegen HO Kalken, eindelijk zijn eerste driepunter te pakken. Het wordt uitkijken of ze in de uitwedstrijd tegen VK Westhoek die positieve lijn kunnen doortrekken.

Gille Van Haver (VW Hamme).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Ik kijk alleszins positief terug op de match van vorige zondag tegen HO Kalken” aldus doelman Gille Van Haver. “Organisatorisch zat het goed en bovendien gaven we amper iets weg. Het eerste halfuur waren we soms wel meer met onszelf aan het vechten, waardoor Kalken aan twee kansen kwam. Hierna hebben we doorgezet en hebben we uiteindelijk in de tweede helft de score kunnen uitdiepen. Hierdoor zijn we er ingeslaagd om de drie punten thuis te houden.”

“Het is juist dat we op iets meer gerekend hadden, maar tegen Wolvertem wilden de ballen er jammer genoeg niet in. Ik vond dat we daar recht hadden op de drie punten, maar jammer genoeg moesten we vrede nemen met een puntendeling. Maar goed dat is voetbal. Over de match tegen Wielsbeke kan ik kort zijn, daar hadden we een off-day. Die match vergeten we liefst van al, maar uiteraard trekken we daar onze lessen uit.”

“Na onze eerste driepunter smaakt dit logischerwijs naar meer. Aanvallend hebben we alleszins de smaak te pakken en verdedigend houden we tweemaal de nul in drie wedstrijden. Dat wil zeggen dat we goed samen hangen en daar als een blok staan.”

“Na hun eerste overwinning zal Westhoek ongetwijfeld gemotiveerd zijn. Ik verwacht mij daar dan ook aan een stevige wedstrijd, ééntje met veel tempo. Ik ben er wel van overtuigd dat, als we dezelfde mentaliteit en grinta tonen als tegen Kalken, we met drie punten en geen tegendoelpunten huiswaarts keren.”

Voetbal – 3de afdeling A (M) – VW Hamme