Het Futsal damesteam van KSC Lokeren-Temse liet de voorbije speeldagen enkele opmerkelijke resultaten noteren, met twee nederlagen en één overwinning. Dat neemt niet weg dat het hun ambitie is om op het einde van het seizoen in de top vier te eindigen. Zondagnamiddag spelen ze uit tegen Bouraza FT Brussels.

Jana Van Duyse (KSC Lokeren-Temse) maakte mee de overstap vanuit ARB Hamme.
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Bij aanvang van het seizoen is het natuurlijk altijd even zoeken” klinkt het bij T2 Jana Van Duyse. “Het klopt dat we op de eerste speeldag met 9-0 verloren hebben van RWDM. De daaropvolgende wedstrijd hebben we in eigen huis met 25-0 gewonnen van Futsal Academy Antwerpen, om vorig weekend met 3-4 te verliezen van Futsal Aarschot. “

“Het is een gegeven dat we nu eenmaal in een reeks zitten met een serieus niveauverschil. De reeks wordt gevormd door een paar nieuwe ploegen en ook nog door de meer ervaren teams. Uiteraard leren we nog steeds uit elke gespeelde wedstrijd. Om als team verder te kunnen groeien hebben we ook een paar nieuwe speelsters aangetrokken.”

“We weten niet echt goed waaraan we ons tegen Bouraza FT Brussels kunnen verwachten, dit is een compleet nieuwe ploeg. Zij hebben inmiddels twee wedstrijden achter de rug, beiden waren tegen toppers uit de reeks. Zij hebben die allebei verloren. Dat betekent absoluut niet dat we er zomaar mogen van uitgaan dat we die match gaan winnen. We gaan hen zeker niet onderschatten. We gaan naar daar, zoals naar elke wedstrijd, met de intentie om te winnen.”

“Het is dit seizoen om in de top vier te eindigen en eerlijk gezegd denk ik ook dat dit haalbaar is. We beseffen heel goed dat we hierdoor de lat hoger leggen dan vorig seizoen. Naargelang de competitie vordert zal ook ons spel vlotter verlopen en zullen ook de automatismen aangescherpt worden.”

Voetbal – 1ste nationale B Futsal (V) – KSC Lokeren-Temse Futsal