In tweede provinciale wordt het klassement aangevoerd door het duo BC Sint-Niklase Condors en BBC Wuitens Hamme, die beiden het klassement aanvoeren. Hamme moest de voorbije week tweemaal aan de bak.  Naast de competitiewedstrijd tegen Zele moesten ze het ook nog voor de Beker tegen eerste provincialer Feniks A opnemen.

BBC Wuitens Hamme. Copyright: RV

“Ik blik met een goed gevoel terug op beide matchen” aldus Elias Dierckx. “Het is duidelijk dat we als ploeg wedstrijd na wedstrijd progressie maken. Thuis hebben we vrij vlot gewonnen van Zele. Hierin werd het verschil vooral gemaakt in het eerste quart. Het is dan ook belangrijk om die scherpte door te trekken naar de komende wedstrijden. De match tegen Zele was voor mij extra speciaal aangezien dit tegen mijn jongere broer was. Wees maar zeker dat we daar thuis al meermaals over bezig geweest waren. Na de coronaperiode en een gemist seizoen door een gescheurde achillespees ben ik eindelijk terug fit. Uiteraard ben ik blij dat wij aan het langste eind getrokken hebben.”

“De bekermatch tegen Feniks was voor ons een goede oefening” gaat Elias Dierickx verder. “We hebben in die match veel geroteerd, waardoor mensen die terugkwamen uit ondermeer blessure ritme konden opdoen. Feniks heeft het verschil vooral in de laatste vijf minuten gemaakt. Ik ben dan ook enorm trots op mijn teams dat we 35 minuten lang ons vel duur verkocht hebben. Vorig seizoen hebben we tegen hen tweemaal zwaar verloren.”

“Voor de wedstrijd van vanavond tegen Condors zijn we voorzichtig” blikt Elias Dierickx vooruit. “De inzet is een voorlopige eerste plaats, bovendien zijn er bij ons een aantal spelers met een verleden bij Condors. We onderschatten hen zeker niet, het is een jeugdig team dat vlot scoort en hard verdedigd. Als we spelen met de juiste focus en scherpte dan hebben we tegen elk ploeg eens kans dit seizoen. We zijn er klaar voor.”

Basketbal – 2de provinciale (M) – BBC Wuitens Hamme