SKL Doorslaar A won zaterdag op het veld van FC Vrasene. Met doelpunten van Akif Öz en Mustafa Erkoç stond het bij de rust 0-2, wat meteen ook de einduitslag was.

Mustafa Erkoç (SKL Doorslaar A). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Die 0-2 is zeker geen overdreven cijfer” concludeert captain Mustafa Erkoç. “Vrasene was eigenlijk, buiten hun snelle flankaanvallers, niet echt gevaarlijk. Hun spits zat in de tang van onze centrale verdedigers en was daardoor niet echt gevaarlijk in onze gevarenzone.”

“Wij kwamen  al na vier minuten voor op een shot van Akif Öz, wat meteen een streep was door de verdedigende strategie van onze tegenstander. Op die manier konden we dan ons favoriete spel spelen. Na een knal van Timothy Van Laecken, die door de doelman gepareerd werd, lukte het mij in de herneming de 0-2 binnen te duwen.”

“In de tweede helft heeft Vrasene geen vuist meer kunnen maken en hebben wij de wedstrijd vrij probleemloos kunnen beëindigen. Als de laatste bal in de zone van de waarheid zuiverder was geweest had de score hoger kunnen oplopen. Dit was al bij al een verdiende, maar ook belangrijke overwinning.”

“We kunnen dat extra weekje rust alvast aanvatten met een goed gevoel. Wij hebben een ervaren, maar in leeftijd oudere ploeg. Deze vrije speeldag komt eigenlijk goed uit, de kleine kwaaltjes krijgen nu de gelegenheid om te herstellen. Daarna volgt dan Kieldrecht.”

“Ik heb tot nu toe nog niet het gevoel gehad dat we hebben ondergelegen of dat de tegenstander beter was dan wij. De matchen die we hebben verloren hadden vooral te maken met concentratieverlies of het niet scherp genoeg uit de kleedkamers komen. Bovendien is elke ploeg die tegen ons speelt super gemotiveerd. Sommigen zetten dan echt alle middelen in. Zolang we gespaard blijven van blessures en we onze motivatie en inzet niet uit het oog verliezen, denk ik dat we nog een mooi seizoen tegemoet gaan. De prijzen worden pas op het einde van de rit gedeeld. We moeten rustig ons eigen ding blijven doen. Op mijn leeftijd wil ik vooral nog genieten van het voetbal en met mijn opgebouwde ervaring de jonge spelers nog iets bijbrengen.”

Voetbal – 2dee provinciale C (M) – SKL Doorslaar