BBC Zele won met 77-71 tegen hekkensluiter Bavi Gent, Robbe Dierckx nam maar liefst 30 punten voor zijn rekening. Volgende week maken ze de verplaatsing naar Falco Gent.

Robbe Dierckx (BBC Zele, r.). Copyright: RV

“Na een zuur verlies op Evergem keken we uit naar de match tegen Bavi Gent” aldus Robbe Dierckx. “Op Bavi, dat een sterk thuisvoordeel heeft, verloren we met slechts twee punten. Een thuisoverwinning was dus zeker mogelijk en daar zijn we vol voor gegaan. Door een kleine selectie waren we er ons wel van bewust dat het alweer geen makkelijk opdracht zou worden. Iedereen heeft zich gedurende gans de match voor de volle 100% ingezet.”

“We zijn goed begonnen, maar jammer genoeg zwakten we naar het einde van het eerste quarter af. Een driepunter van Lukas Saey gaf ons nog een duwtje in de rug, waardoor we met zes punten achterstand aan het tweede quarter konden beginnen. We hebben daarna een versnelling hoger geschakeld en konden al snel de kloof dichten. Gelukkig zijn we ons niveau blijven aanhouden en dat heeft geleid naar de overwinning.”

“We kunnen dus met een goed gevoel naar Falco Gent trekken, al zullen we wel op ons hoede moeten zijn. Falco draait momenteel mee onderaan, maar de geschiedenis leert ons dat ze wel eens spelers van een hogere ploeg naar beneden laten schuiven om ze uit de miserie te trekken. Zoals steeds gaan we ook nu proberen om ons basket een hele match aan te houden. Op die manier denk ik dat we tegen iedereen kans maken.”

“Ik blik wel met enige teleurstelling terug op onze competitiestart. We zijn een heel jonge ploeg, met weinig ervaring op het niveau van de senioren. Van de A-ploeg, waar ikzelf zes jaar geleden in debuteerde, schiet momenteel niks meer van over. Ik ben nu als 22-jarige kapitein van deze ploeg, wat mij een trots gevoel geeft over het vertrouwen dat de coach mij geeft. Als je het potentieel ziet van dit ploegje vind ik het jammer dat dit voorlopig onze resultaten zijn. Meestal verpesten we het zelf door één enorm slechte quarter te spelen. Ik ben ervan overtuigd dat we tegen elke ploeg kunnen winnen, ons basket laat dat toe op voorwaarde dat we dit een ganse match kunnen volhouden. De recente overwinningen tegen Eksaarde en nu Bavi geven ons terug de nodige moed. Deze ploeg heeft veel meer in zijn mars, daar blijf ik van overtuigd.”

Basketbal – 2de provinciale (M) – BBC Zele