H. Sinaai blijft als een TGV door de competitie razen. De mannen van Stefaan Staelens wonnen maar liefst tien van de twaalf gespeelde wedstrijden. Zij voeren dan ook het klassement aan met zes punten voorsprong op FC Sp. St. Gillis-Waas. De voorbije speeldag gingen ze op het veld van KV St. Gillis-D. met 0-2 winnen. Het waren Emile Penxten en Cis Vercouteren die voor de goals zorgden.

Stefaan Staelens (H. Sinaai). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Het was een verdiende overwinning tegen een vrij stug KV St. Gillis” vertelt Stefaan Staelens. “We hebben een heel goede eerste helft gespeeld en scoorden de 0-1 op een tiental minuten voor de rust. We hebben voldoende kansen gecreëerd, maar we hebben veel te lang gewacht om de 0-2 te scoren. Uiteindelijk viel deze op een paar minuten voor het einde dan toch. Ik vind wel dat we zelf heel weinig hebben weggegeven. Het leek bij vlagen meer op een rugbymatch dan op een voetbalmatch.”

“Zaterdagavond spelen we tegen Zaffelare, dat een moeilijke te bespelen ploeg is. Zij beschikken over toch wat aardige spelers en scoren ook vrij gemakkelijk. We zitten in de goede flow en de ploeg heeft een uitstekende wedstrijdmentaliteit. We gaan dit zo lang als mogelijk proberen te behouden.

Voetbal – 2de provinciale C (M) – H. Sinaai