Met 27 punten uit twaalf wedstrijden blijft FC Vrasene in snelvaarttempo door de competitie razen. Met doelpunten van Vercauteren en Konrad wonnen ze zaterdag met 0-2 van KSK Kieldrecht. De komende zaterdag staat met de komst van Sparta Waasmunster alweer een topper op het programma.

Coach Bryan Bultheel (KFC Vrasene).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We zijn naar Kieldrecht getrokken met een duidelijk, maar tevens moeilijke opdracht in gedachten” luidt het bij T1 Bryan Bultheel. “De opdracht was om deze derby te winnen, want van kleinsaf aan leer je dat je derby’s niet speelt maar wint. Vooraf heb ik Kieldrecht, na hun nul op zes, omschreven als een gewond dier. Maar een gewond dier is een dier dat stevig kan uithalen. Bovendien heeft de derby tussen Kieldrecht en Vrasene toch net iets meer pigment dan die andere Beverse derby tegen Kallo.”

“Sinds hun terugkeer naar tweede was Vrasene blijkbaar nog nooit gaan winnen op Kieldrecht. Na onze thuiswinst van vorig seizoen wilden we nu gewoon opnieuw zegevieren. De thuisploeg begon gretiger dan wij en miste in het openingskwartier een goede doelkans. Wij waren te mak, maar een confrontatie tussen Dom en Wuytack zette de boel in vuur en vlam. In mijn ogen wou Wuytack Dom iets te gemakkelijk rood aansmeren. Collega Pollet kreeg geel voor protest en plots was het een derby op het scherpst van de snee.”

“Al snel wisten we van dit tumult te profiteren en scoorde Vercauteren de 0-1. Nog voor de rust verdubbelde kapitein Konrad de score. Niet veel later kreeg Van Guysse zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten. In de tweede helft was het enkel nog uitspelen, dachten we. Maar dat was rapper gezegd dan gedaan. Kieldrecht speelde alles of niets, maar gelukkig hield Franckaert zijn netten schoon. We hadden zelf ook nog wel enkele countermogelijkheden, maar daar sprongen we onvoldoende mee om, om echte kansen te creëren. In een vrij vijandige sfeer hebben we gestreden voor elke meter en haalden zo deze knappe zege binnen.”

“Na de match was er nog feest in de thuiskantine en daar kregen we te horen dat de terugmatch met rood omcirkeld stond. Ik wil hier wel aan toevoegen dat dit gezegd werd in een goede verstandhouding, het toont echter wel aan dat dit wel gevoelig ligt. Deze zege heeft ons alleszins deugd gedaan. Jammer genoeg hakt deze wedstrijd er hard in, met drie spelers die geelgeschorst zijn en een tweetal spelers die geblesseerd zijn.”

“Het wordt tegen Sparta Waasmunster opnieuw puzzelen. Het houdt ons wel scherp aangezien er wekelijks nieuwe spelers voor de leeuwen worden gegooid. Ik kan dus enkel maar blij zijn dat de jeugdopleiding van Vrasene zijn vruchten oplevert, waardoor wij meer ademruimte krijgen. Chapeau en een dankjewel aan de jeugdtrainers. Zaterdag zal blijken of dit voldoende is om van een sterk Sparta Waasmunster te winnen. We gaan er absoluut alles aan doen om onze reeks verder te zetten. Ik wil ook graag een pluim geven aan mijn spelers die verder zijn blijven trainen en nog geen vrij momentje hebben gepakt. Ze hebben dus wel al wat beloningen verdiend, maar we hebben afgesproken dat we maar in de richting van de alternatieve trainingen springen als onze reeks stopgezet wordt. Dus als het aan mij ligt, blijven we wel nog even trainen.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KFC Vrasene