VK Tielrode is er ingeslaagd om een punt te gaan halen op het veld van leider FC Daknam. De groen/witten kwamen op voorsprong via Werkers, maar al snel stond het 2-1 met doelpunten van De Beule en Govaert. Met nog twintig minuten te gaan legde Gert Elewaut de 2-2 eindcijfers vast. Zondag ontvangen ze aan de Durmeboorden FC Destelbergen B.

Gert Elewaut (VK Tielrode).
Foto: RV.

“We hebben op Daknam een zeer sterke collectieve prestatie neergezet” luidt het bij Gert Elewaut. “We wisten dat het tegen een goed voetballende ploeg moeilijk ging worden, maar we hebben er als ploeg voor geknokt en dat heeft geloond.”

“Onze sterke start heeft Daknam uit zijn normale spel gehouden, met veel balverlies en weinig kansen tot gevolg. Toen de thuisportier op een vrije trap de bal terug in het spel bracht konden we een eerste keer scoren via Jens Davidt, maar de scheidsrechter was van oordeel dat hij buitenspel stond bij het nemen van de vrije trap.”

“Daarna ging er dreiging uit van de thuisploeg met een bal op de lat en enkele schoten die net naast gingen. Op corner trapte Simon Werkers de 0-1 tegen de netten. Daarna ging het even minder en daarvan profiteerde Daknam om 2-1 voor te komen. Tijdens de rust heeft de coach ons duidelijk gemaakt dat er weldegelijk iets te rapen viel op het veld van de leider.”

“In de tweede helft hebben we de draad opnieuw opgenomen en na een mooie combinatie met Dieuwert De Smedt kon ik de gelijkmaker tegen de netten werken. Daknam heeft daarna nog wel druk gezet, maar veel gevaar leverde dat niet meer op. Dit was zeker en vast een verdiend punt voor ons. Uiteraard zijn we zeer tevreden met het gegeven dat wij slechts de tweede ploeg zijn die er ingeslaagd is om Daknam punten af te nemen.”

“Zondag mogen we ons tegen Destelbergen terug aan een moeilijke wedstrijd verwachten. Het is een ploeg die we niet kennen, waardoor we ook over vrij weinig info beschikken. In het klassement staan ze op de vierde plaats en hebben samen met ons, en nog twee andere ploegen, de beste verdediging van de reeks. Het zal niet makkelijk zijn, maar als we spelen zoals op Daknam moeten we de punten zeker kunnen thuis houden.”

“In de lopende competitie zijn we nog geen enkele keer weggespeeld. De matchen die we hebben verloren, was steeds met het kleinste verschil. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer we onze kansen afwerken we veel hoger in het klassement zouden staan. Het komt er nu op aan om hard te blijven werken en elk weekend te blijven vechten voor elkaar. Feit is dat we van geen enkele tegenstander schrik moeten hebben. Natuurlijk gaan we er alles aan doen om nog zoveel mogelijk punten te pakken, om zodoende ons plek in de middenmoot te verzekeren.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – VK Tielrode