Basics Melsele A won de voorbije speeldag met 77-87 van Limburg United. Topschutter van dienst was Vincent Vanden Berghe, die maar liefst 23 punten voor zijn rekening nam. Zaterdagavond nemen ze het in eigen huis op tegen Guco Lier, dat momenteel vrede moet nemen met twee overwinningen op acht wedstrijden.

Vincent Vanden Berghe (BBC Basics Melsele A).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer

“We zijn tegen de Limburgers enorm sterk gestart” klinkt het bij Vincent Vanden Berghe. “We waren dominant en legden offensief veel druk op de thuisploeg. We konden dan ook met een comfortabele 33-50 voorsprong gaan rusten.”

“Ook na de rust zijn we goed begonnen, maar op het eind van het derde kwart, begin van het vierde kwart hebben we ons wat in slaap laten wiegen door Limburg. De thuisploeg stak een tandje bij. Een combinatie van mindere defence bij ons en een hogere agressiviteit van Limburg zorgde ervoor dat ze tot op drie punten kwamen. Op dat moment hebben we de neuzen in dezelfde richting gezet en de match op een volwassen manier in ons voordeel beslist.”

“Nu volgt met Guco Lier een ploeg waartegen het voor ons in het verleden altijd moeilijk spelen was. Bij de start van de competitie zijn we ginds gaan winnen, maar in onze reeks kan iedereen van iedereen winnen. We gaan dus zeker op ons hoede moeten zijn. Ik heb hen zondag aan de werk gezien tegen Gembo. Het waren de bezoekers die op een comfortabele manier gewonnen hebben. We verwachten dan ook dat ze zaterdag met het mes tussen de tanden naar ons zullen komen.”

“Op dit moment staan we op de derde plaats en zijn we nog op cours om in de A-reeks te eindigen. Dit is trouwens onze doelstelling voor de eerste helft van het seizoen, maar er kan nog van alles gebeuren. We zullen dan ook elke wedstrijd moeten vechten om deze positie te handhaven. We zitten alleszins in een goede flow want na een paar mindere weken hebben we deze maand al gewonnen in de Beker en boeken we een drie op drie in de competitie. Het is dan ook ons doel om deze goede flow zo lang mogelijk aan te houden.”

Basketbal – Top Division Men 1 (M) – BBC Basics Melsele