In de Bekerwedstrijd ‘Trofee Moorthamer’ was het in de wedstrijd tegen derde nationaler Real Wetteren, voor elke set knokken voor de dames van VC Nidak. Uiteindelijk trok Nieuwkerken aan het langste eind en won met 3-1 (25/27, 25/21, 25/17, 28/26).

Nele Merckx had met Nidak Nieuwkerken op de eerste plaats kunnen staan. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“We zijn in de bekerwedstrijd tegen Wetteren niet scherp genoeg gestart” blikt Nele Merckx terug. “Daarna zijn we in set twee en drie beter begonnen en hadden we hen onder controle. Het was onze opslagdruk en onze aanvalsdruk die net iets te weinig waren. Hierdoor lieten we hen ook in de wedstrijd komen. Het is natuurlijk een gegeven dat Wetteren heel wat ervaring heeft binnengehaald. Het was vanaf bal één dan ook werken voor elk punt. Uiteindelijk hebben we de overwinning thuis kunnen houden.”

In de competitie hebben de Wase dames de wind in de zeilen, want na negen gespeelde wedstrijden staan ze samen met VKt Torhout op een gedeelde tweede plaats. De rangschikking wordt aangevoerd door Zoersel, dat slechts één verlieswedstrijd telt. “In de competitie hadden we op de eerste plaats kunnen staan” gaat Nele Merckx verder. “Het is jammer dat we al zoveel punten hebben laten liggen. Na de jaarwisseling is het aan ons om onze fouten uit de heenronde goed te maken en voluit te gaan voor elke wedstrijd.”

Volleybal – 2de nationale(V) – VC Nidak Nieuwkerken