Het zag er lange tijd niet goed uit voor White Boys, want tot op een kwartier voor het einde stond het nog steeds 0-1 in het voordeel van Dendermonde. Arne Maes wist de gelijkmaker binnen te trappen en in de slotminuten bezorgde de jarige Kjell Maes de bezoekers de drie punten.

Kjell Maes (VK White Boys). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Na de winst van Bazel en Beervelde zaterdagavond wisten we dat enkel de drie punten genoeg waren” aldus Kjell Maes. “Op een zwaar veld begonnen we met veel balbezit aan de match, maar jammer genoeg waren we te onrustig aan de bal. We speelden dan ook een draak van een eerste helft, te vaak was de laatste bal niet goed genoeg of werden er verkeerde keuzes gemaakt. Het zag er dus slecht uit, iedereen besefte dat het beter moest. Dendermonde plaatste hier enkele afstandsschoten tegenover. Op een zeldzame counter werden we koud gepakt en stond het vlak voor de rust 1-0.”

“Onze coach, Tjorven Quintelier, heeft dan bijgestuurd en zijn we wat meer risico’s gaan nemen. Dendermonde had het duidelijk lastig met ons gewijzigd spelsysteem. Ze kwamen er niet meer uit, maar bij ons bleef die laatste pas te onzuiver. Langs beide kanten ging het er steeds zenuwachtiger aan toe. Tot overmaat van ramp raakten we ook nog sterkhouder Labie kwijt met een blessure. Bij het ingaan van het laatste kwartier kon Arne Maes op een doorsteekpas dan toch gelijk maken. Vlak daarna trapte Tim Trogh op doel en ging de bal al dan niet over de lijn. Toen ik na een individuele actie gehaakt werd in de zestien kon ik vanop de stip de winnende treffer binnentrappen.”

“Over een paar weken is iedereen de manier waarop vergeten, maar worden enkel de drie punten onthouden. Die waren dan ook van levensbelang, want deze overwinning was broodnodig. Zo houden we Bazel op vijf punten en springen we over Kemzeke naar een veilige plaats. Er resten ons nog twaalf duels om deze veilige plek vast te houden. Vooral de onderlinge duels met de ploegen rondom ons zullen van levensbelang zijn. Dit White Boys hoort in tweede provinciale thuis.”

“Zondag wacht ons, met de komst van Sinaai alweer een zware dobber. Vermits ze het voorbije weekend verloren van St. Gillis-W. zullen ze er opgebrand liggen om terug aan te knopen met winst. In de heenronde hebben we tegen hen verloren met 2-1, al zat er toen veel meer in. Het is wel een kwalitatief sterke ploeg en beschikt over enkele sterke spelers zoals Gerets, Vercouteren, Hermans en Niels Vandamme. Met deze laatste heb ik trouwens nog samengespeeld op Svelta Melsele. We zullen er alvast alles aandoen om te stunten en de drie punten thuis te houden.”

Voetbal – 2dee provinciale C (M) – VK White Boys

.