Het is zaterdagavond een ruime 4-0 overwinning geworden voor Svelta Melsele. Exc. Mariakerke was kansloos tegen een sterk Melsele. Volgende zondag trekken de mannen van Mathias Smet op bezoek bij FC Kleit Maldegem, dat het voorbije weekend zwaar de boot inging tegen KSK Beveren.

Coach Mathias Smet (Svelta Melsele) nam ruim de maat van Mariakerke. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“We zijn vrij evenwichtig aan de wedstrijd begonnen” stelt Mathias Smet. “Mariakerke kwam fel en duidelijk met het idee het veld op om ons hoog vast te zetten. Bij ons was het, door de vele afwezigen, aanvankelijk wat zoeken. Dat neemt niet weg dat onze kern sterk genoeg is om dat op te vangen.”

“Na een kwartiertje hebben we een tandje bijgestoken en waren we in staat om onder de hoge druk uit te voetballen. Bovendien waren we vanaf het moment dat we onze aanvallers in stelling konden brengen razend gevaarlijk. Uiteindelijk zijn we gaan rusten met een 1-0 stand, wat zeker niet overdreven was.”

“De tweede helft was vrijwel volledig voor ons. Op aangeven van Braem maakte Keisers er 2-0 van. Daarna zijn we op ons elan doorgegaan en hebben we de score verder uitgediept. We zijn eenmaal goed weggekomen op een tegenprik van de bezoekers, daar valt het wel mee want ze het 2-1 worden is het weer anders.”

Ik vond de 4-0 zeker niet overdreven, al moeten we er wel bij zeggen dat het veld vooral in de tweede helft in de backlijn van Mariakerke beenhard lag. Maar goed dat was ook voor ons het geval. Het waren Muyshondt, met zijn tweede van de avond en Soars Wanderley die voor de 3-0 en de 4-0 zorgden.”

“Volgende week gaan we tegen FC Kleit opnieuw op zoek naar de drie punten. Een deel van de spelers komt dan ook terug uit schoring. Het zullen harde keuzes worden, maar dat is op zich positief. We beseffen dat de omstandigheden anders zullen zijn. Gezien hun resultaat van zaterdagavond zal onze tegenstander zich willen herpakken. Het zal dus allesbehalve een hapklare brok zijn. We gaan er wel met vertrouwen naartoe en gaan op zoek naar de drie punten. Op die manier blijven we Beveren onder druk zetten, zowel in de tweede periode als in het klassement.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – Svelta Melsele A