De voorbereidingen naar volgend seizoen toe zijn volop bezig. BBC Lokeren bereikte een nieuwe overeenkomst met Sandy Plas in verband met de coördinatie van de jeugd.

Sandy Plas (BBC Lokeren) legt zich volgend seizoen volledig toe op de jeugdcoördinatie. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Ik heb inderdaad met BBC Lokeren een overeenkomst dat ik volgend seizoen stop als jeugdcoördinator bij Panters Baasrode” aldus Sandy Plas. “Ik ga me dan volledig toeleggen op de jeugdcoördinatie in Lokeren, dat gecombineerd met één of meerdere ploegen.”

“Ik heb dit seizoen, samen met Frank D’Haen, een deel van jeugdcoördinatie gedaan en dat is mij zeer goed meegevallen. We hebben bij onze jeugd zelfs twee herfstkampioenen. Ik heb dan ook de beslissing genomen om mij volledig te concentreren op Lokeren, waar ik het familiale gevoel heb dat ik eerder gedurende 17 jaar in Ninove mocht ervaren. Ik blijf bij Panters aan de slag tot op het einde van het seizoen. Het is zeker niet zo dat we met slaande deuren uit elkaar gaan, maar soms moet je je hart volgen in plaats van je verstand.”

“Welke ploegen ikzelf ga coachen is nog niet heel duidelijk. Ik ga, in samenwerking met Frank D’Haen zeker volledig de jeugdcoördinatie doen en daarbij al zeker één jeugdploeg. Het is ook de bedoeling om nog minstens één ploeg onder mijn hoede te nemen. Samen met het bestuur ben ik druk bezig met het invullen van de coaches. Het is de bedoeling dat zowel de jongens als de meisjes een vlotte doorstroom naar de eerste ploeg vinden. Positief is wel dat we alle jeugdcoaches kunnen houden.”

 “Of ik de dames blijf coachen is afhankelijk van het aantal speelsters er zullen overblijven. Het is al twee jaar een probleem om aan voldoende speelsters te geraken. Ingeval speelsters interesse hebben mogen ze mij steeds contacteren.”

Basketbal – 1ste provinciale (V) – BBC Lokeren