De heren van Vamos Stekene hebben het nieuwe jaar alvast positief ingezet. Met overwinningen tegen Feniks Haacht en Booischot staan ze op een gedeelde zesde plaats. Zaterdag wacht hen de uitwedstrijd naar het nummer twee Hellvoc Hemiksem-Schelle.

Coach Jiri Vermeulen (Vamos Stekene heren).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Ik denk dat we grotendeels tevreden mogen zijn over onze heenronde” aldus Jiri Vermeulen. “Het was vooral lang zoeken naar automatismen en in wedstrijdsituaties waren we vaak net iets te wisselvallig. De individuele kwaliteiten in combinatie met de werklust en samenhang van mijn groep is altijd een zekere factor geweest. Een factor waarop we hebben gebouwd. Het was dan ook fijn te zien dat de match tegen Hasselt een kantelpunt was. Daar heeft mijn team een sterke prestatie neergezet, met een 0-3 overwinning als resultaat. Nadien volgde Antwerpen, maar daartegen konden we te weinig weerwerk bieden. We hebben na de jaarwisseling het spelniveau van op Hasselt kunnen doortrekken. Dit leidde tot winst tegen Haacht en Booischot. Dankzij deze prestatie staan we nu mooi op een gedeelde zesde plaats.”

“Het is voor dit seizoen altijd onze ambitie geweest om een comfortabel en zorgeloos seizoen te spelen. Voorlopig slagen we daar zeer goed in. Nog belangrijker dan de plaats in het klassement is het creëren van een groep die zich amuseert en elkaar zo naar een hoger niveau tilt. Iedereen vecht voor een plaats op het veld en laat zien klaar te zien om zijn rol in de ploeg op te nemen. We mogen dan ook met vertrouwen vooruit kijken.”

“Zaterdag trekken we naar het nummer twee Hemiksem. Zowel in de heenwedstrijd als voor de Beker van België hebben we daar een verdienstelijk match gespeeld. We vatten die wedstrijd dan ook met vertrouwen en zonder enige druk aan.”

Volleybal – 1ste nationale A (M) – Vamos Stekene heren