Het voorbije weekend won HK Waasmunster met 30-27 tegen Leuven. Hierdoor naderen ze, na dertien wedstrijden, tot op één punt van de Leuvenaars die het komend week opnemen tegen leider Roeselare. HK Waasmunster speelt in eigen huis tegen het voorlaatste gerangschikte Arena. Mits winst kan Waasmunster een stapje voorwaarts zetten in het klassement.

Jo Bytebier met zijn manschappen van HK Waasmunster. Foto: RV.

“Met een vier op vier zijn we goed aan het nieuwe jaar begonnen” klinkt het bij Jo Bytebier. “Dit was met veel jonge spelers en studenten toch wel even afwachten. Ik vond het spelverloop tegen Leuven eerder afwisselend. Eigenlijk had tegen de rust de wedstrijd al gespeeld moeten zijn. Door de vele balverliezen en de mindere afwerking geraakten we niet over de bezoekers.”

“In de tweede helft heeft men een versnelling hoger geschakeld. Dat gaf de ploeg een boost en het geloof in eigen kunnen groeide. Leuven kon dit tempo niet volgen en al snel werd duidelijk dat we de wedstrijd gingen afsluiten met winst.”

“Zaterdag krijgen we het bezoek van Arena, een ploeg die niettegenstaande ze onderaan staan toch wel een moeilijke tegenstander is. Het klinkt cliché, maar in deze reeks kan vrijwel iedereen van iedereen winnen. Uiteraard hopen we zaterdag de twee punten thuis te houden. Dat kan ons terug wat rust geven met het oog op het vervolg van de competitie.”

Handbal – Liga 3 (M) – HK Waasmunster