In een vrij gespannen sfeer won Basics Melsele B met 86-76 van Okapi Aalst B. Hiermee handhaven de Melselenaars zich aan de top van het klassement. Komende zondag spelen ze alweer een thuiswedstrijd, met als opponent Olympia Denderleeuw. We vroegen topschutter Moustafa Madany om een reactie.

Moustafa Madany (BBC Basics Melsele B). Foto: RV.

“Er hingen naar mijn gevoel spanningen in de lucht, waardoor het toch wel een speciale match was” blikt Moustafa Madany. “In het eerste quarter lag het tempo bijzonder hoog en waren er veel open shots. Qua punten lagen we op dat moment zeker niet ver uit elkaar. Dat neemt niet weg dat we op het einde van het tweede quarter vijftien punten voor stonden en konden tevreden gaan rusten.”

“Eigenaardig genoeg veranderde na de herneming alles. Geleidelijk aan kwam Okapi dichterbij, dat kwam volgens mij omdat we in het laatste quarter het spel wat hadden losgelaten. Bizar was dat de bezoekers ons, zowel verbaal als non-verbaal, begonnen uit te dagen. Bovendien werden onterecht fouten tegen ons gefloten. Ik ben er blijven voor gaan en heb met mijn 23 punten de ploeg kunnen steunen. Ik vind ook dat er van gans het team een goede inzet was. Dankzij een goede organisatie hebben we deze wedstrijd met tien punten verschil gewonnen. Ik vind het bijzonder jammer dat zij na de match nog ruzie zochten met ons.”

“Het is de bedoeling om zo snel mogelijk te stijgen en onze plaats in tweede landelijke terug in te nemen. Nu volgt Denderleeuw en ik schat onze kansen hoog in. Op Denderleeuw zijn we gaan winnen met 41 punten verschil. We gaan ons uiterste best doen om deze opdracht tot een goed einde te brengen.”

Basketbal – 1ste provinciale (M) – BBC Basics Melsele B