Door drie nederlagen op rij heeft BBC Wuitens, na de eerste ronde, afgeklokt op de derde plaats. Door de nieuwe regeling starten ze echter vanop de zevende plaats aan de play-ups. Daar is Elias Dierckx allerminst tevreden mee. Zaterdagavond staat de eerste uitwedstrijd van die play-ups geprogrammeerd met een wedstrijd tegen BBC Lede.

Elias Dierckx (BBC Wuitens Hamme). Foto: RV.

“Het is vrij moeilijk om een pronostiek te maken voor de match op Lede” aldus Elias Dierckx. “Door het nieuwe competitie-format hebben we onze tegenstander nog niet aan het werk gezien. We weten enkel dat ze aan de play-up beginnen als ongeslagen leider, het wordt dus een moeilijke verplaatsing om mee te beginnen.”

 “Na onze overwinning op Bavi Gent hebben we opnieuw vertrouwen getankt. Niettegenstaande we slechts met zes spelers waren, zijn we toch met een mooie overwinning huiswaarts gekeerd. Januari was een moeilijke maand voor ons aangezien we al onze wedstijden verloren hebben. Ik hoop dat we op basis van de wedstrijd op Bavi het Lede moeilijk kunnen maken. Het is eigenlijk nog altijd een lastige periode, aangezien we nog steeds enkele spelers missen door blessures.”

“Ik ben helemaal geen voorstander van de play-up formule, ik vind het een belachelijk systeem. Het geeft een totaal vertekend beeld van het seizoen. In de play-ups neem je enkel de punten mee van de onderlinge duels van de ploegen uit onze poule. Dat is heel jammer, aangezien we tien van de veertien gespeelde wedstrijden hebben gewonnen. Zo haalden we een acht op acht tegen ploegen die nu de play-down spelen, maar deze punten vallen weg. Dit maakt dat we slechts met twee overwinningen een de play-ups beginnen, wat ons op de zevende plaats brengt.”

“Voor ons was promotie nooit een doel, we zijn wel trots dat we het behoud al op zak hebben. Vorig seizoen stonden we trouwens in de onderste helft. Het is natuurlijk bijzonder spijtig van onze drie uitschuivers in januari, want dit trekt ons helemaal naar beneden. Uiteraard moet elke match gespeeld worden en moeten we enkel naar onszelf kijken. Het is de bedoeling om in de play-ups zoveel mogelijk wedstrijden te winnen, wie weet brengt ons dit nog.”

Basketbal – 2de provinciale (M) – BBC Wuitens Hamme