In de hoogste provinciale reeks maakt leider KSK Beveren de korte verplaatsing naar Svelta Melsele. In de heenronde won Beveren met 1-0, maar inmiddels draaien ook de Melselenaars op volle toeren. Bovendien pakte Melsele de tweede periode, voor de neus van Beveren. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om er een spannende derby van te maken.

Coach Kristof Smet (KSK Beveren). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“We tellen momenteel één punt meer dan Borsbeke, dat zegt op zich nog helemaal niks” aldus Kristof Smet. “Er zijn nog negen wedstrijden te spelen en dus zijn er nog veel punten te winnen of te verliezen. Uiteraard gaan wij er als KSK Beveren alles aan doen om in die resterende wedstrijden er het beste uit te halen.”

“Nu volgt de derby tegen Melsele, dat toch ook wel een goeie ploeg is. Het is niet voor niks dat ze de hele tweede periode gedomineerd hebben en terecht de tweede periode hebben binnengehaald. Het zal een gans andere wedstrijd zijn dan die bij ons thuis. Op tal van vlakken zijn de omstandigheden totaal anders. Uiteraard zullen zij er opgebrand liggen om van ons te winnen. Vandaar dat we alert en scherp zullen moeten spelen.”

“Elke match moet gespeeld worden, wij gaan alvast uit van onze eigen sterkte. Ik hoop dat de opkomst van onze supporters groot is op Melsele, want met de steun van onze supporters kunnen we steeds iets meer brengen. Laten we er een aangename en sportieve wedstrijd van maken.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – KSK Beveren