Bij HRS Haasdonk A was de teleurstelling groot na het 1-0-verlies op en tegen Denderhoutem. Om de voeling met de top vijf te houden doen de troepen van coach Maarten De Landtsheer er goed aan om morgenavond de punten thuis te houden tegen concurrent Borsbeke.

Maarten De Landtsheer (HRS Haasdonk A). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We waren tegen Denderhoutem op voetballend gebied de betere ploeg, echter konden we het overwicht niet omzetten in goals. De 1-0 is en blijft een ontgoochelend resultaat.”, vertelt coach De Landtsheer. “Anderzijds werden we ook niet echt geholpen door de beslissingen van de scheidsrechter. Zo werd Conor Laerenbergh afgevlagd voor buitenspel op het moment dat hij alleen op doel afging. En in de tweede helft wordt zijn truitje bijna uitgetrokken maar krijgen we geen strafschop. Dit alles terwijl de veo-beelden zeer duidelijk zijn. We moeten ook durven toegeven dat we in de grote rechthoek, waar voetbal beslist wordt, we minder scherp zijn. Het scoren loopt moeilijker en defensief wordt er telkens een flater van iemand afgestraft. Na Nieuwjaar behaalden we amper 4 op 15, wat te weinig is. Tegen teveel ploegen uit de onderste regionen hebben we onze kansen niet genomen. Dat geeft een heel wrang gevoel. De komende weken verwacht ik een reactie van de groep dat ze binnen de top vijf willen thuis horen.”
“Als we zaterdag tegen Borsbeke winnen komen we opnieuw in die top vijf terecht”, stelt Maarten De Landtsheer. “Maar het belangrijkste is dat we daar staan op het einde van het seizoen. Dat is onze betrachting. Als we thuis de drie punten pakken tegen een sterk voetballend Borsbeke ga ik tevreden zijn. Maar nogmaals, ik verwacht van de groep een reactie te zien dat ze niet akkoord is met de huidige zesde plaats.”

Wat hoop je te zien in de thuismatch tegen Borsbeke? Wanneer ga je tevreden zijn? En is deze match een must-win in functie van die top 5?
Als we winnen komen we terug in die top 5. Belangrijkste is dat we einde seizoen daar staan. Dat is de betrachting. Ik ben tevreden als we thuis de 3 punten pakken tegen een sterk voetballend Borsbeke. Ik verwacht een reactie te zien van de groep die niet akkoord is met de 6de plaats