De Waasmunsterse handballers moesten de voorbije speeldag vrede nemen met een gelijkspel. De wedstrijd tegen Kortessem eindigde op 31-31, al zat er meer in. Komend weekend spelen ze in eigen huis tegen het Kortrijkse Apolloon Spurs. We vroegen coach Jo Bytebier om een reactie.

HK Waasmunster. Foto: RV.

“We zijn inderdaad niet verder geraakt dan een gelijkspel” luidt het bij Jo Bytebier. “Tot tien minuten voor het einde was alles nochtans onder controle. Enerzijds hadden wij een klein dipje, anderzijds had ook de arbitrage het zeer moeilijk om deze spannende wedstrijd onder controle te houden.”

“We wilden te snel proberen om terug uit te lopen en speelden in de aanval te ongeconcentreerd. Het gevolg was domme shots en balverlies. We hebben dus eigenlijk een punt verloren.”

“Het komend weekend nemen we het op tegen Kortrijk, een toch niet te onderschatten tegenstander die bovendien mooi handbal speelt. Het zal enorm belangrijk zijn om het heft onmiddellijk in eigen handen te nemen, dat zal de enige manier zijn om de twee punten thuis te houden. Nadien volgen er drie weken rust om naar die felbegeerde titel toe te werken.”

“Uiteraard mogen we niet alles op de arbitrage stoppen, we moeten in de eerst plaats naar onszelf kijken. Ik ben ervan overtuigd dat de ploeg mentaal sterk is geworden om zich onmiddellijk te focussen op de volgende wedstrijd en niet te blijven stilstaan bij het voorbije weekend.”

Handbal – Liga 1 (M) – HK Waasmunster