In het kaatsen beginnen ze volgende week aan de competitie. In de hoogste afdeling trekt Baasrode VA naar het Waalse Ogy. Bij de Baasroodse mannen trekt ancien Danny Van Duysen mee aan de kar.

Danny Van Duysen (Baasrode VA). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Eigenlijk is onze voorbereiding op het seizoen nog niet ideaal verlopen”, vertelt Van Duysen. “De weersomstandigheden zaten de afgelopen weken niet mee. Zodoende zijn er voorbereidingsmatchen geannuleerd geweest. En diegene die wel doorgingen was het ook niet echt kaatsweer. Maar dit is voor alle teams hetzelfde. Daarnaast zitten we ook met enkele kleine blessures. Doch zie ik ons stilaan groeien naar een aanvaardbaar niveau. Het zal dit seizoen alvast niet gemakkelijk worden. Ons doel is om binnen de top vier te eindigen. Alleen staat op dit moment ons niveau nog niet op punt om mee te strijden voor die eerste vier plaatsen. Er ligt nog werk op de plank, maar we blijven positief en hopen op een degelijke seizoenstart.”

Om de kaatssport te promoten kunnen jongens en meisjes tussen 7 en 14 jaar volgende woensdag om 17u eens kennis komen maken op de open training van Baasrode VA op hun terrein gelegen in de Molenberg.