Op één speeldag voor het einde van de competitie is FC Daknam zo goed als zeker van de titel en de promotie naar derde provinciale. De paars/witten wonnen zondag met 3-2 van PDK Kruibeke. Al na enkele minuten wedstrijd opende Mats Sluijter de score. Maar met doelpunten van Johan Krijsgman en Vincent Baecke stond het bij de rust 1-2. Onmiddellijk na de herneming prikte Tycho De Bock de bal tweemaal tegen het net en stond het 3-2. Op de slotspeeldag van de competitie neemt Daknam het op tegen het nummer twee, SVH Waasmunster. Dit is de ploeg waar gewezen Daknamtrainer Timo Anthuenis volgend seizoen aan de slag gaat.

Jens De Beule (FC Daknam) in duel met Bram Depester (PD Kruibeke). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We zijn gretig van start gegaan en stonden behoorlijk snel voor” blikt kapitein Jens De Beule terug. “ Daarna hebben we het eigenlijk zelf uit handen gegeven en kwam PDK Kruibeke 1-2 voor. Dit was meteen ook de ruststand.”

“We zijn na de rust bijzonder gretig uit de kleedkamer gekomen. In enkele minuten tijd slaagde Tycho De Bock erin om tweemaal te scoren. Ik durf toch wel te zeggen dat we tot de laatste minuut gevochten hebben om de titel voor eigen publiek binnen te halen. Daarna kon het feest beginnen.”

“Ik denk dat iedereen het er over eens is dat we verdiend kampioen zijn. Uiteraard gaan we er komende zondag, tegen SVH Waasmunster, alles aan doen om ook die wedstrijd winnend af te sluiten. Dit is inderdaad de ploeg die volgend seizoen getraind wordt door onze vorige trainer Timo Anthuenis. We wensen Timo alle succes toe naar volgend seizoen. Deze titel is trouwens ook grotendeels zijn werk en daar willen we hem uitdrukkelijk voor bedanken.”

FC Daknam viert de titel. Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.
21/04/2024; Daknam; © Marijn De Keyzer; Voetbal ; IMG_8150 FC Daknam viert de titel na zege tegen PD Kruibeke

Meer foto’s op www.sportregio.be/foto-album

Voetbal – 4de provinciale E (M) – FC Daknam