Op één speeldag voor het einde van de competitie zijn de dames van HRS Hasadonk nu ook mathematisch zeker van de titel. Het voorbije weekend wonnen ze met 4-0 van KSC Lokeren-Temse. Zaterdag staat de laatste competitiematch op het programma, met de uitwedstrijd tegen Sinaai Girls A.

De dames van HRS Haasdonk. Foto: RV.

“Zowel op het veld als in de tribune was zaterdag de spanning duidelijk voelbaar” aldus kapitein Pauline De Loose. “We waren ook vastbesloten om onze supporters op iets moois te trakteren. Op zich hadden we genoeg aan een gelijkspel, maar we wilden absoluut onze kampioenenmatch winnen.”

“Van bij de aftrap was er veel intensiteit, maar langs beide kanten was ook de goesting te merken. Maar al snel vertaalde de aanwezigheid van de zenuwen zich in ons spel. Er was veel balverlies, te weinig diepgang en men speelde te onstuimig.”

“In de eerste helft creëerden beide teams kansen, maar geen van beiden slaagde erin om die ook om te zetten. Doordat de verdedigende linies sterk stonden, was er voor de aanvallers weinig ruimte. Er werd dan ook gerust met een 0-0 stand op het scorebord. We hebben de tweede helft aangevat met nieuwe energie en goesting. Al snel werd onze supersnelle spits Ketia de diepte ingestuurd en deed ze de eerste keer de netten trillen. Dit werkte bevrijdend want vanaf dan ebden onze zenuwen weg.”

“We kregen meer kansen en nog geen tien minuten later deed Ketia opnieuw waarvoor ze gekend is, namelijk scoren en meteen stond het 2-0. Deze voorsprong stelde onze eerste plaats veilig en werd het meer een kwestie van ons te amuseren. En plots leek alles als vanzelf te gaan.”

“Lokeren-Temse probeerde wel nog door te breken, maar onze ijzersterke verdediging liet geen enkele steek vallen. Met misschien wel het mooiste doelpunt uit mijn voetbalcarrière kon ik de 3-0 op het bord zetten. Dat voelde natuurlijk geweldig om dit tijdens zulk een belangrijke wedstrijd te kunnen doen. Diep in de tweede helft  legde Sarah Van Damme, met een afstandsschot, de 4-0 eindcijfers vast.”

“Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los, iedereen omhelsde iedereen in een explosie van vreugde en euforie. Ook onze talrijke supporters gingen uit hun dak en staken het vuurwerk aan. Dit alles is het gevolg van doorzettingsvermogen, wilskracht en hechte vriendschap. Elk doelpunt, elke redding, elke geslaagde pass was het resultaat van maanden keihard werken. Kortom dit was het gevolg van de kracht van onze vriendschap.”

“Als kapitein kijk ik trots terug op elke botsing, elke goal, iedere lach dit seizoen. Het was er eentje met veel blessureleed, een trainerswissel en er niet altijd kunnen uithalen wat er in zat. Dit heeft ons alleen maar sterker gemaakt. Ik ben trots op al diegenen, zowel voor als achter de schermen, die een onschatbare bijdrage hebben geleverd aan ons succes. Samen hebben we iets wondermooi bereikt, en daar ben ik eeuwig dankbaar voor. Deze titel zal voor mij altijd een symbool zijn van wat mogelijk is wanneer mensen samenwerken, in elkaar geloven en genoeg vastberadenheid hebben om daarin te slagen.”

Voetbal – 2de provinciale B (V) – HRS Haasdonk