Bij BBC Scheldejeugd Temse wuift men noodgedwongen Michiel Van Haver uit. Het is met spijt in het hart dat Michiel een punt zet achter zijn actieve carrière als basketbalspeler. Hopelijk geeft hij in de toekomst zijn ervaring door aan de basketballende jeugd.

“Ik moet inderdaad stoppen met het actief sporten” aldus Michiel Van Haver. “Ik zit met een kapotte heup. Binnen afzienbare tijd moet ik trouwens een prothese laten steken.”

Logo Scheldejeugd Temse (RV).

“Ik heb in totaal 27 jaar basketbal gespeeld, waarvan 24 jaar bij Scheldejeugd Temse. Toen ik 20 jaar was ben ik mijn laatste jaar als jeugdspeler gaan afsluiten bij Willebroek. Luc De Pauw was daar toen actief en ik mocht toen meespelen met de A-ploeg en de junioren. Dat was een bewuste keuze. Luc De Pauw heeft mij van mijn 15 tot mijn 21 onder zijn vleugels genomen, ik wou mijn jeugdjaren dan ook bij hem afsluiten. Ik heb ook twee jaar bij de Sint-Niklase Condors gespeeld, maar dat was in de periode van corona. Ik vind het echt heel spijtig dat dit er is tussen gekomen.”

Michiel Van Haver in actie bij de Sint-Niklase Condors. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Ik hou ook fijne herinneringen over aan de jaren dat Dré Van Wauwe coach was bij de A-ploeg, dat waren schitterende jaren. Hij heeft Scheldejeugd van tweede provinciale naar tweede landelijke gebracht, samen met een heel goed team. We hebben toen met de ploeg en gans de club enorme stappen voorwaarts gezet, dat was een ongelofelijke periode in mijn carrière. Ik ben ervan overtuigd dat dit ook geldt voor de supporters, het bestuur, maar vooral voor het ganse team.”

“Ik ben ook blij dat ik de stap terug heb gezet van Sint-Niklaas naar Temse en dat ik bovendien nog twee jaar heb kunnen spelen voor de club waar alles is begonnen. Tijdens deze laatste twee jaar heb ik nog één jaar kunnen werken met topcoach Luc De Pauw en één jaar met topcoach in wording Mathias Vermeulen.”

“Het was ook fijn om samen met mijn broer Jordy op het veld te hebben gestaan. We hebben samen veel mooie jaren beleefd in Temse bij Scheldejeugd. Die herinneringen draag ik voor altijd mee.”

“Ik heb op dit moment nog geen plannen om iets te doen in het basketbal. Eerlijk gezegd, ik ben alles nog aan het verwerken, dit nieuws had ik op mijn 33ste niet verwacht. Ik wist dat het er ooit zat aan te komen, maar nog niet nu. Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om al diegenen die op één of andere manier hebben bijgedragen aan mijn carrière te bedanken, ik denk hierbij aan mijn familie, alle coaches, ploegmakkers en supporters.”

Basketbal – 1ste provinciale (M) – Scheldejeugd Temse