In de halve finale van de play-offs trok Basics Melsele B tegen Gent-Oost Eagles aan het kortste eind. Nadat het vorige week de uitwedstrijd had verloren, had men gehoopt om in eigen huis punten te pakken. Het werd een felle bevochten wedstrijd die echter verloren werd met 64-72 cijfers.

Moustafa Madany (BBC Basics Melsele B). Foto: RV.

“Ik keek echt heel erg uit naar de play-ofss, het feit dat we het moesten opnemen tegen Gent-Oost Eagles maakte het bijzonder” aldus Moustafa Madany. “Temeer we in de loop van het seizoen tweemaal verloren hadden tegen de Gentenaars. Onze eerste wedstrijd was op Gent en die hebben we verloren met elf punten.”

“Het was duidelijk dat we voor de terugmatch beter moesten verdedigen en bovendien uitvoeren wat onze coach van ons verwachtte. Ik vond de thuismatch eigenlijk wel super leuk. Er waren veel supporters aanwezig die voor de sfeer zorgden en naar het einde toe was het mega spannend.”

“In het eerste quart scoorden we vrij goed, al keken we wel tegen een 13-18 achterstand aan. Op zich was er op dat moment nog niks verloren. In het tweede quart hebben we inside onze concentratie verloren en kwamen we 23 punten achter. In het laatste quart kwamen we door hard werken en een betere verdediging terug. Dankzij onze motivatie wisten terug te komen tot op acht punten.”

“De bezoekers voelden ons dichterbij komen en dat zorgde voor spanning. Op de tribune werd zelfs gevochten waardoor de match een kwartier stil lag. Ook op het terrein voelde je de spanning, als gevolg daarvan werden een paar mensen naar de kleedkamers gestuurd. De druk was enorm bij ons, temeer we thuis speelden en absoluut wilden winnen van Gent. Het is ons uiteindelijk niet gelukt.”

“We zijn het voorbije seizoen gestart met een jonge ploeg, een nieuwe coach en ook enkele nieuwe spelers. Ik denk dat we trots mogen zijn op onze goeie prestaties dit seizoen. Na de heenronde stonden we zelfs op de eerste plaats. In de loop van het seizoen kampten we met blessures en dat heeft ons wat in de problemen gebracht, dat neemt niet weg dat we toch in de play-offs geraakt zijn.”

“Ik heb zeker en vast genoten van dit seizoen. Hopelijk lukt het ons volgend seizoen wel om te promoveren naar tweede landelijke/

Basketbal – 1ste provinciale (M) – BBC Basics Melsele B