Nick Panis, de 45-jarige doelman van PDK Kruibeke, zet een punt achter zijn heel lange voetballoopbaan. Hij verdient het dan ook om nog eens in de kijker gezet te worden.

Nick Panis (PDK Kruibeke). Foto: RV.

“Alles is op achtjarige leeftijd begonnen bij Eendracht Bazel” blikt Nick Panis terug in de tijd. “Bij Bazel heb ik alle jeugdcategorieën doorlopen tot bij de reserven. Ik heb destijds in het doel gestaan tot mijn vijftiende. Daarna ben ik veldspeler geworden en dat gaat van spits tot rechtsback.”

“Toen ik in het Antwerpse ben beginnen werken, had dat bedrijf een ploeg dat in het toenmalige Katholiek Arbeidersverbond actief was. Ik heb daar twee jaar gespeeld, dat was een leuke periode. Dat heeft geduurd tot ons bedrijf onze bedrijfstak verkocht en daarna was het gedaan.”

“Op een bepaald moment vroeg ik aan een speler van PDK Kruibeke of ze nog spelers konden gebruiken. Het antwoord was positief en sedertdien ben ik daar niet meer weg geweest. Dat was destijds in de voetbalcompetitie van het Land van Beveren. Ik herinner mij nog dat dit een heel stevig niveau was, maar dat nam niet weg dat we kampioen werden in de tweede reeks en bovendien ook nog eens bekerfinalist.”

“Door de jaren heen kwamen er heel wat jonge gasten van Bazel naar PDK en na verloop van tijd zijn we erin geslaagd om op vijf jaar tijd viermaal kampioen te spelen in de eerste reeks. Daarna zijn we met PDK dan als B-ploeg bij Bazel gaan spelen. Jammer genoeg is dit op een minder leuke manier geëindigd.”

“Onze ploeg is dan op eigen benen verder gegaan. Door tal van blessures ben ik dan op een bepaald moment enkel nog gaan spelen wanneer er spelers tekort waren. Dat was op tal van plaatsen, dan kon zowel als keeper, dan als spits of elders zijn dat maakte niet veel uit. Omdat het fysiek niet meer helemaal was wat het moest zijn stond ik de laatste jaren enkel nog in de goal.”

“Het is onze voorzitter, Rudy De Kerf, die me de laatste jaren steeds uitdaagde om er nog een jaartje bij te doen. Ik kende Rudy nog van bij Bazel, daar was hij bij de jeugd nog mijn keepertrainer geweest. Ik was toen een jaar of tien.”

“Als ik zo terug in de tijd ga moet ik zeggen dat ik vele mooie momenten heb beleefd in het voetbal en dan vooral als keeper. Ik herinner mij ook nog een bekerfinale in het Land van Beveren waar ik drie van de vier strafschoppen stopte.”

“Ik ga heel zeker in de toekomst nog veel gaan kijken naar PDK en waar nodig ga ik op feestjes nog wel helpen. Aangezien onze zoon bij de U17 van PDK speelt zal ik ook daar regelmatig aanwezig zijn. We blijven alleszins met vertrouwen kijken naar de toekomst van PDK.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – PDK Kruibeke