De bijna 28-jarige Louis Van Hoyweghen zet noodgedwongen een punt achter zijn actieve voetbalcarrière. Hij neemt zeker geen afscheid van KFC Moerbeke, de club waar het allemaal begon. Hij blijft aan de club verbonden in een andere functie.

Louis Van Hoyweghen (KFC Moerbeke). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Ik ben toen ik zes jaar was beginnen voetballen bij KFC Moerbeke” blikt Louis Van Hoyweghen terug. “Tot mijn twaalfde heb ik daar de jeugdreeksen doorlopen. Daarna ben ik naar KFC Racing Gent verkast, om daar nationaal te voetballen. Ik heb daar gespeeld tot en met de beloften. Toen ik negentien was ben ik teruggekeerd naar Moerbeke, waar ik bij de eerste ploeg heb gespeeld. KFC Moerbeke is de ploeg van mijn hart.”

“In het begin van dit jaar heb ik besloten om te stoppen met voetballen. Dit was toen ik revalideerde van de derde knieoperatie aan mijn linkerknie. Ik besefte toen dat het nooit meer hetzelfde zou aanvoelen. Bovendien steken er bijkomende blessures de kop op en duiken er na het revalideren steeds kwaaltjes op. Het was dan ook zowel fysiek als mentaal op. Na in 2019 en 2021 mijn kruisband te hebben gescheurd was het scheuren van mijn meniscus en de daarmee gepaard gaande operatie en revalidatie vorig jaar er teveel aan.”

“Er zijn heel veel mooie momenten geweest die mij zullen bijblijven. Ik herinner mij de thuismatch van vorig seizoen tegen Opdorp. Door de aanwezigheid van een groot aantal vurige supporters was dit toch wel een bijzondere ervaring. Uiteraard was het kampioenschap op zich het allermooiste moment. Het was alleen jammer dat ik dit door de laatste knieblessure heb moeten volgen van aan de zijlijn. Dit was, na jarenlang hard werken, de kers op de taart van mijn carrière.”

“De momenten die ik samen met Marnix Leybaert de afgelopen jaren heb opgebouwd zijn onvervangbaar. De keiharde voorbereidingen en trainingen doorheen het jaar, maar tevens het vasthouden aan zijn eigen idealen, hebben mij als speler veel bijgebracht. Het is fantastisch wat we de afgelopen jaren samen hebben bereikt met een jonge, Moerbeekse kern. De vele kleedkamer- en kantinemomenten staan uiteraard boven in het lijstje van mooie herinneringen.”

“In de knie voelt het bij momenten niet echt soepel aan, toch ga ik proberen om nog wat sportief bezig te blijven. Ik denk hierbij aan lopen, fietsen en padellen. Daarnaast houdt mijn nieuwe job me mentaal scherp, het geeft mij ook het winnersgevoel terug.”

“De komende jaren blijf ik binnen de club actief als ‘teammanager’. Hierbij zal ik de spelers en de trainersstaf ondersteunen waar nodig is en zal ik ook zorgen voor een vlotte communicatie met het bestuur. Ik zal bovendien een onafhankelijk aanspreekpunt zijn voor onze senioren en mijn schouders zetten onder bepaalde evenementen. Daarnaast zal ik mij ook extra inzetten in het begeleiden van jonge spelers en spelers met blessures zodat ze verbonden en gemotiveerd blijven. Ik denk dat door mijn eigen tegenslagen en ervaring deze functie ideaal is voor mij. Het doel is om bij te dragen aan een gezond voetbalklimaat in KFCM.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KFC Moerbeke