Bij KSK Beveren zijn de voorbereidingen op het nieuwe seizoen inmiddels begonnen. Volgend weekend staat al meteen een interessante confrontatie op het programma met het duel tussen Svelta Melsele en KSK Beveren voor de Beker van België. De competitie starten de troepen van Kristof Smet met de uitwedstrijd tegen SK Berlare.

Yves Van Lokeren (KSK Beveren). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“De voorbereiding is inderdaad van start gegaan” luidt het bij Yves Van Lokeren. “Onze eerste test zal de bekermatch op en tegen Melsele zijn. Dat betekent dat we meteen zullen zien hoe we de eerste trainingsweek verteerd hebben. In de Beker van België wil iedereen uiteraard zo ver mogelijk geraken. Dat is voor ons niet anders, we zullen trachten dit te doen om enerzijds te zien waaraan nog moet gesleuteld worden en anderzijds om ons te meten met ploegen die hogerop staan.”

“Er zijn bij Melsele wel enkele spelers vertrokken, maar het is en blijft Melsele. Vorig seizoen is gebleken dat uitgaan van onze eigen sterkte een succesformule is, dat zal dus ongewijzigd blijven. Met een aantal nieuwkomers in de reeks en enkele ploegen die zich hebben versterkt zal het mijns inzien opnieuw een aangename, boeiende reeks worden om te volgen.”

“Op de openingsspeeldag nemen we het op tegen Berlare, een ploeg waartegen we het vorig seizoen niet gemakkelijk tegen hebben gehad. Dat wil zeggen dat we ons hier beter moeten op voorbereiden. Het zal alvast een aantrekkelijke pot voetbal worden, tussen twee ploegen die op het scherpst van de snee zullen spelen.”

“Het is altijd gevaarlijk om bepaalde uitspraken te doen over de ambitie, maar we durven de lat toch wel vrij hoog leggen. Rekeninghoudend met de samenstelling van onze kern en het potentieel dat aanwezig is mogen we toch wel onze ambities uitspreken en meestrijden bovenaan.”

Trainer: Kristof Smet (T1), Sôren De Cock (T2), Benny De Bruyn (KT)

IN: Ward Huygens (VW Hamme), Jordy Saman (Avanti), Noah Van Den Berghe (SK Beveren), Yannick Aerts (Avanti), Houcine Dahmany (RVC Hoboken), Mateo Foncke (Svelta), Sammy Sakim (SKN Sint-Niklaas), Jari Cockheijt (Zelzate), Quinten Van Buynder (Avanti), Roy Bultheel (Merelbeke), Daan Van Der Reysen (SKN Sint-Niklaas), Mauro De Vylder (SK Beveren), Bryan Khetta (VW Hamme), Nathan Volkcerick (Avanti), Zouheir Saih (Bornem), Yari Schwartz ( Deurne Pirates)

Uit: Mathias Vermeire (BW Temse), Jéremy Ngambo (Kallo), Johan Segers (Bazel), Jari Van der Coelden (H. Sinaai), Joshua Geertsen (gestopt), Jonas De Maeyer (gestopt), Nalan Heyrman (Bazel), Jordie Verlinde (Overmere)

Voetbal – 1ste provinciale (M) – KSK Beveren