In de kwarttriatlon van de Steratlon in Sint-Niklaas kwam Volkwin De Smedt als eerste man over de streep. Voor de atleet van 3MD – WCUP – Veldeman was het een welgekomen overwinning.

Volkwin De Smedt (3MD – WCUP – Veldeman) in actie. Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We kregen een mooi parcours voorgeschoteld in Sint-Niklaas. Ook de organisatie was top. Het was dus zeker de moeite om mee te doen.”, verklaart De Smedt. “In het zwemmen had ik een hele goede dag. Het fietsen en lopen verliepen zeer goed. Vooraf wist ik wel dat ik in principe bij de betere atleten hoorde, maar een zege had ik niet verwacht. Gelukkig was het een dag waarbij alle puzzelstukjes in elkaar vielen. Het is duidelijk dat ik klaar ben voor de rest van het seizoen. Eindelijk wordt al het harde werk beloond. Alleen komen die resultaten, zoals deze overwinning en mijn negende plaats op het BK kwarttriatlon in Lommel, er niet zomaar. Dankzij de goede samenwerking met Trinitas en mijn sponsors zoals WCUP, Veldeman en Giant-Benelux behaal ik dergelijke resultaten.”
“De komende weken zal er specifiek gewerkt worden en gefinetuned worden, maar we gaan niet meteen iets aanpassen qua trainingen en dergelijke. Op 10 september start ik met mijn Franse ploeg in Saint-Jean-de-Monts, twee weken later volgt de T3-series in Hulst met 3MD en het seizoen sluit ik af met de halve marathon in Erpe-Mere.”