In tweede provinciale van het damesvoetbal werd gisterennamiddag de wedstrijd tussen KVV Zelzate en HRS Haasdonk bij een 0-10 stand beëindigd. In amper 45 minuten tijd hadden de dames van de Poerdam de netten al tienmaal bol gezet. Briana Veyt (3), Sarah Van Damme (4), Eva Vanhove en Emma Caluwé (2) hadden voor deze fenomenale score gezorgd.

Het vrouwenteam van HRS Haasdonk kon tien goals maken in 45 minuten. Copyright: RV

“KVV Zelzate heeft de beslissing genomen om de wedstrijd vroegtijdig te beëindigen” aldus coach Roy Vriesacker. “De trainer van de thuisploeg claimde dat hij maar zes speelsters meer ter beschikking had, want dat de rest geblesseerd was.”

“Als nieuwkomer in de reeks zijn we gestart met een zeven op twaalf” gaat Roy Vriesacker verder. “Eigenlijk hadden we op de openingsspeeldag, thuis tegen Poesele, ook de drie punten kunnen pakken, waardoor we dan negen op twaalf hadden gehad. Twee weken geleden was Drongen, over gans de wedstrijd gezien, te sterk voor ons. Zij zijn in mijn ogen dan ook de titelkandidaat bij uitstek. Jammer genoeg hebben we ook al te maken gehad met de nodige blessurelast. Het gevolg was dat we daardoor nog niet op ons sterkste konden aantreden.”

“Het is dit jaar onze ambitie om een zorgeloos seizoen te spelen” luidt het bij Roy Vriesacker. “Afklokken rond plek vijf zou mooi zijn.”

Voetbal – 2de provinciale (V) – HRS Haasdonk