In het damesvoetbal stonden FC Bosdam en Svelta Melsele tegenover elkaar. Een derby brengt altijd sfeer op en naast het veld en dat was nu niet anders. Bij Melsele heeft coach Nikita Smet al een tijdje puzzelwerk en ook dat was voor dit duel niet anders.

Joni Billen (Svelta Melsele dames A).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het klopt dat er al een tijdje speelsters ontbreken door tal van blessures” aldus doelvrouw Joni Billen. “Het is dan ook vaak puzzelwerk voor onze coach. Dat was tegen Bosdam ook het geval, dat zorgde ervoor dat we alweer met een andere opstelling speelden.”

“Een derby is altijd iets bijzonders, dat zorgt steeds voor net dat tikje extra energie en de wil om die match te winnen. Dat was tegen Bosdam bij ons zeker en vast het geval. We zijn jammer genoeg niet sterk aan de competitie begonnen. Maar in de derby hebben we eindelijk een prestatie neergezet waarvan we kunnen zeggen dat er vechtlust en energie in zat. We stonden er zeker en vast als team, dat moeten we meepakken naar de volgende wedstrijden.”

“Helaas is de stand tegen Bosdam 0-0 gebleven, wat in mijn ogen ook een correcte eindstand was. We zijn nu inderdaad twee weken vrij en die gaan we zeker gebruiken om verder te bouwen in de richting van de thuismatch tegen SK Loenhout.

Voetbal –Interprov. B (V) – Svelta Melsele dames A