KJV Kruibeke won de voorbije speeldag met 0-2 van VK White Boys. Rond het halfuur opende Ben Lardenoit de score, op slag van rust deed ook Daan Van Droogenbroeck zijn duit in het zakje. Er werd dus gerust met een 0-2 tussenstand, deze bleef na de herneming onveranderd.

Ben Lardenoit (KJV Kruibeke). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“De wedstrijd verliep vrij vlot” aldus een tevreden Ben Lardenoit. “We zijn vrij gretig aan de partij begonnen. De thuisploeg had het moeilijk om van onder onze druk te komen. In het eerste halfuur kregen we een aantal aardige kansen, jammer genoeg was het steeds net niet. Op het halfuur lukte het mij dan toch, met een afstandsschot, om de score te openen. Op slag van rust, dus op het ideale moment, scoorde Daan Van Droogenbroeck dan op een stilstaande fase de 0-2.”

 “We zijn vrij goed uit de kleedkamer gekomen en hadden tot minuut 75 nog een handvol, loepzuivere kansen om er 0-3, zelfs 0-4 van te maken. Het laatste kwartier hadden we het tegen tien man nog even moeilijk. De thuisploeg kreeg naar het einde van de match toe nog een paar mooie kansen. Maar vanuit een goed blok en met een uitstekende doelman wisten we de nul te houden.”

“Dit is alleszins een deugddoende, maar ook welverdiende overwinning. Nu is het uitkijken naar zaterdag met de thuismatch tegen KV Sint-Gillis. Dat is een ploeg waar ik op dit moment persoonlijk weinig over weet. In het klassement tellen ze evenveel punten dan wij. Hoe dan ook moeten we uitgaan van onze eigen sterkte en kwaliteiten.”

“Als we elke wedstrijd scherp en gefocust aan de aftap komen dan zijn we in staat om iedereen in deze reeks te kloppen. Het is aan ons om deze week goed te trainen zodat we paraat staan om zaterdag tegen KV St. Gillis te knallen. Het is volgens mij, als speler altijd leuk om op zaterdagavond te spelen, met veel supporters en veel sfeer. Ik kijk er alvast naar uit.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KJV Kruibeke