Al vrij snel kwam Hoogeinde, tegen SV Blauw Wite Temse, op voorsprong dankzij een doelpunt van Berisha. Maar met goals van Weyn en Van Hoyweghen stond het nog voor de rust 1-2. Dit was meteen ook de einduitslag. Zondag trekt Hoogeinden naar KAV Dendermonde.

Coach Glenn Van Roeyen (FC Hoogeinde).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

 “Ik kijk naar de wedstrijd tegen SV Blauw Wit een beetje terug met gemengde gevoelens” aldus T1 Glenn Van Roeyen. “We hebben weliswaar met 1-2 verloren, maar toch vind ik dat we op basis van inzet en mentaliteit een punt hadden verdiend. Helaas moet je in het voetbal hetzelfde aantal of meer doelpunten maken dan de tegenstander om punten te pakken.”

“Niettegenstaande het veld moeilijk te bespelen was hebben we in de eerste helft redelijk wat kansen afgedwongen. Na de 1-0 hadden we altijd onze voorsprong altijd moeten vergroten, maar helaas wilde de bal er niet in. Eerst door een lucky goal en daarna door een mooie actie op de flank kwam Temse nog voor de rust op 1-2.”

“De tweede helft was er eentje met een pak minder kansen. Het veld werd steeds zwaarder waardoor het op de duur echt ploeteren werd. In de slotfase van de wedstrijd hadden we eigen nog een strafschop moeten krijgen, maar helaas gaf de scheids hem niet.”

“Zondag trekken we naar Dendermonde en zoals elke weekend gaan we ook daar proberen om de drie punten te pakken. Dit is een ploeg die eigenlijk in de top vijf thuis hoort, het zal dus een moeilijke opdracht worden. Bovendien spelen ze bij hun thuis op een groot veld, dit wordt voor ons dus een uitdaging.”

“We zijn nu twaalf speeldagen ver. We hebben negentien punten en staan momenteel op een mooie achtste plaats. Ik ben dan ook zeer tevreden over onze prestaties. Hoe dan ook blijft onze voornaamste doelstelling dit seizoen om ons in derde provinciale te handhaven. We willen op die manier verder bouwen aan de toekomst van Hoogeinde en er een stabiel derde provincialer van maken. De punten die we momenteel hebben kunnen ze ons alvast niet meer afpakken, mijn spelers mogen fier zijn op het werk dat ze tot nu toe al geleverd hebben. Uiteraard willen we nog zoveel mogelijk punten pakken om het ‘kleine Hoogeinde’ op de kaart te blijven zetten.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – KFC Hoogeinde