In vierde provinciale van het herenbasketbal stond de derby tussen BBC Lokeren en BBC Eksaarde C op het programma. Het was Eksaarde dat aan het langste eind trok en won met 46-57. Komend weekend nemen de Lokeraars het op tegen Sint-Niklaas Condors C.

In de stadsderby tegen KBBC Eksaarde C trokken de heren van BBC Lokeren aan het kortste eind. Foto: RV.

“Jammer genoeg hebben we de duimen moeten leggen tegen de buren van Eksaarde” stelt coach Sandy Plas. “Als je de wedstrijd bekijkt hebben we deze wedstrijd verloren in de eerste helft, waar we tien punten hebben weggegeven. Deze zijn op het bord blijven staan tot het eind, met deze jammerlijke nederlaag tot gevolg.”

“We hebben momenteel zes wedstrijden gespeeld en daarvan hebben we er drie gewonnen. De competitie verloopt dus vrij vlot. Wat vooral opvalt is dat we ploegen, die mooi basketbal wil spelen, meestal kunnen verslaan. Van op het moment dat het er wat harder aan toegaat, laten we ons in de luren leggen. Op die manier hebben we verloren tegen Laarne, Erembodgem en nu dus ook tegen Eksaarde.”

“Zaterdagavond staat er, met de derby tegen de Sint-Niklase Condors, alweer een topper op het programma. De week nadien spelen we uit tegen Destelbergen. Hoe dan ook ambiëren we dit seizoen de subtop, al wat meer is, is winst.”

Basketbal – 4de provinciale (M) – BBC Lokeren