De tegenvallende resultaten eisen nu ook hun tol bij tweede provincialer FC Sp. Sint-Gillis-Waas. Daar werd dinsdagavond de samenwerking met T1 Jurgen De Stobbeleir en T2 Nicky Gerlo beëindigd.

In een communiqué gaf het bestuur van FC Sp. Sint-Gillis-Waas toelichting bij het ontslag van het trainersduo. “De seizoenstart was getekend door de afwezigheid van vele belangrijke spelers” aldus voorzitter Roeland Salaets. “De hoge graad van afwezigheden door blessures en de duur zijn bij onze club ongezien. Dit had een rechtstreeks gevolg op het wedstrijdritme van de ploeg. Daarnaast leidde de keuzes van de ploegopstelling af en toe tot gefronste wenkbrauwen. Aangezien dit de autonome bevoegdheid behoort van de trainersstaf, wou de sportieve cel zich hier niet in moeien.”

“Het uitblijven van resultaten leidde tot frustraties en het bleek ook moeilijk om de mayonaise te laten pakken. Vandaar dat we gisteravond afscheid genomen hebben van beide trainers. We wensen hen alle succes toe in hun verdere trainerscarrière. De trainingen zullen worden overgenomen door Jasper Kegels, hierin bijgestaan door de leden van de sportieve cel. Dit tot er een nieuwe T1 en T2 gevonden zijn. Het is nu vooral zaak om de spelers te motiveren voor de pittige wedstrijd die we voor de boeg hebben.”

Jasper Kegels zal voorlopig de trainingen leiden.
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Er zijn een paar spelers die niet meer achter mij staan” aldus T1 Jurgen De Stobbeleir. “Jammer genoeg heb ik nooit met mijn beste elftal kunnen spelen. Zo waren Nick Vanhaevermaet en Victor Marin geblesseerd en waren Pieter Vervaet en Pasquinel De Paepe nooit 100% fit. We zijn er samen met het bestuur uitgekomen, maar het blijft een spijtig geval.”

“Sommige spelers geloofden niet dat Jurgen het tij nog kon keren en omdat wij een tandem waren ben ik eveneens ontslagen” luidt het bij T2 Nicky Gerlo. “Ikzelf had de bui niet zien hangen. Ik vind het jammer want ik had nog jaren bij deze club willen blijven. Dat is ook de reden waarom ik twee weken geleden een aanbieding als T1 geweigerd heb. Ik voelde mij goed bij SGW. Het is jammer, maar dat is nu eenmaal het lot zeker.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – FC Sp. St-Gillis-Waas